fbpx

Laten we in 2023 samen een diepere reis maken naar rust, genezing en groei. Laten we die stemmetjes aanpakken en de blijvende innerlijke rust vinden die we verdienen. ๐Ÿ’ช๐ŸŒฑ๐Ÿ’–

Op zoek naar rust in je hoofd?

Dit gaat verder dan alleen maar even vertragen en rust nemen. Natuurlijk, een wandeling in de natuur kan kalmerend werken, ons helpen om in ons lichaam te zakken en een tijdelijke oase van stilte bieden te midden van de kakofonie in ons hoofd. Maar als we op zoek zijn naar permanente rust, moeten we dieper duiken.

Deze innerlijke onrust, die negatieve stemmetjes in ons hoofd, zijn niet zomaar stemmetjes – ze zijn het residu van trauma’s en onopgeloste kwesties. Ze kunnen voortkomen uit ervaringen van onze (voor)ouders die we onbewust hebben geรซrfd, of van onze eigen ontwikkelingstrauma’s zoals een gebrek aan hechting met onze moeder.

Als een moeder haar kind niet emotioneel toelaat, laat ze een diepe boodschap na: ‘Ik ben niet genoeg, ik verdien jouw liefde niet.’ Deze boodschap, hoe subtiel ook, kan zich later in ons leven manifesteren in de vorm van een onvolledig gevoel in relaties, een overweldigend gevoel van ontoereikendheid in ons ondernemerschap, en een voortdurende angst rond geld en eigenwaarde.

Voor velen van ons is de ochtend niet een tijd van verfrissing en nieuwe mogelijkheden, maar een tijd van piekeren en angst. De zorgen om geld, het gevoel van niet goed genoeg zijn en andere beperkende overtuigingen kunnen ons verlammen.

Maar hier is de boodschap die ik voor 2023 wil verspreiden: om deze stemmetjes te kalmeren, moeten we meer doen dan gewoon rust nemen of vertragen. We moeten het trauma aanpakken dat diep in onze cellen ligt opgeslagen en ons gedrag, onze relaties en onze business aanstuurt.

Het is belangrijk te begrijpen dat deze negatieve stemmetjes in ons hoofd, in feite echo’s zijn van onverwerkte trauma’s die invloed hebben op ons zenuwstelsel. Ze zijn indicatoren van een dieper liggende oorzaak. En om ze รฉcht het zwijgen op te leggen, moeten we de bron van de pijn aanpakken, ons zenuwstelsel helpen reguleren, en de trauma’s verwerken die ons onbewust in hun greep houden.

Ik geloof in de kracht van het oplossen van deze diepgewortelde problemen en het vinden van echte, blijvende rust in ons hoofd. Want die rust is niet alleen belangrijk voor onszelf, maar ook voor hoe we anderen beรฏnvloeden in onze relaties en in ons ondernemerschap.

Laten we in 2023 samen deze diepere reis maken naar rust, genezing en groei. Laten we die stemmetjes aanpakken en de blijvende innerlijke rust vinden die we verdienen. ๐Ÿ’ช๐ŸŒฑ๐Ÿ’–

๐ƒ๐ž๐›๐›๐ข๐ž ๐๐ž๐ซ๐ง๐š๐ฌ๐œ๐จ
๐‡๐จ๐ฅ๐ข๐ฌ๐ญ๐ข๐ฌ๐œ๐ก ๐‹๐ข๐œ๐ก๐š๐š๐ฆ๐ฌ๐ ๐ž๐ซ๐ข๐œ๐ก๐ญ ๐“๐ซ๐š๐ฎ๐ฆ๐š๐ฅ๐จ๐จ๐  & ๐‚๐จ๐š๐œ๐ก

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco