fbpx

Podcast EP: 106 Hoe achterhaal jij je verlangens

Hier is de link van mijn vorige podcast.

Transcriptie Podcast: Hoe achterhaal je je verlangens

[00:00:10]
Debbie Bernasco: Hee lieve ondernemers!

[00:00:11]
Fijn dat jullie weer luisteren naar mijn nieuwe podcast en dit is alweer episode 106.

[00:00:16]
Nou lieve luisteraars. Wat heb ik veel reacties gekregen op mijn vorige podcast die ik had opgenomen met mijn goede vriendin Mariska van Dam en die ging over de kracht van de creatieve seksuele energie in je leven en business. En in deze podcast vertelde ik samen met Maris wat creatieve seksuele energie nou precies inhoudt. Want heel veel vrouwen denken gelijk aan seks, terwijl creatieve seksuele energie eigenlijk gewoon een ander woord is voor levensenergie of kundalini. Maar het is wel de levenselixer van overvloed en rijkdomsbewustzijn. En ik vertelde ook in deze podcast dat ik een verband heb ontdekt tussen schaarste en intimiteit. Want veel vrouwen die een schaarstemindset hebben, die kunnen vaak slecht ontvangen. En in deze podcast vertelde ik ook dat liefde, geld, geluk, succes en seks dezelfde energie is. En ik heb zoveel berichtjes gekregen van vrouwen die zich hierin herkenden. En heel eerlijk. Persoonlijk vond ik dat echt heel erg mooi, omdat ik vind dat hier geen taboe op hoeft te liggen. Want ja, weet je, het zijn gewoon menselijke dingen. Anyway, wat ik ga doen is onderaan deze podcast blog een linkje van mijn vorige podcast [plaatsen] waarin ik ook vertel hoe ik er achter ben gekomen tussen het verband van schaarste en intimiteit. En hoe dat ook komt, dat als je een schaarstemindset hebt dat intimiteit een dingetje is.

[00:01:51]
OK, waar wil ik het vandaag met jullie over hebben? Nou, ik wil het vandaag heel graag met jullie hebben over: Hoe achterhaal jij je verlangens? Want het is een basis voor je leven en business. En ik koppel vaak verlangens ook wel aan je hoogste goed van leven of je levensmissie. En ik heb gisteren een Insta-post gemaakt en dat ging over verlangens. Mocht je me trouwens nog niet volgen op Instagram. Je kunt dat gewoon doen onder mijn eigen naam Debbie Bernasco [https://instagram.com/debbiebernasco]. En ja, ik had daar een berichtje geplaatst en ik kreeg daar weer zo veel reacties op. Trouwens ook op Facebook. En ik wil dat even voorlezen aan jullie.

[00:02:33]
Verlangens. Eén van onze grootste verlangens gaat over vrijheid, totaal innerlijke bevrijding hebben om onszelf en het leven lief te hebben, zonder enige vorm van schaamte en schuldgevoel. Als ons hart open is, voelen we ons potentieel en grootsheid om in vertrouwen te expanderen waar ons diepste verlangen ligt. En als het moment daar is, is er geen weg meer terug. Verlangen wijst je de weg naar je onvervulde behoeften. Het geeft aan wat je nodig hebt en vaak heeft deze weg zich al eerder in jou aangekondigd, maar durfde je er niet naar te luisteren. En dit gaat over onze grootste angst: Afwijzing. Maar verlangens blijven zich steeds aankondigen, tot je er naar luistert omdat het volgens jouw hart tijd is om de volgende stap te nemen in jouw reis naar spirituele Rijkdomsbewustwording. Je verlangens blijven onderdrukken doet pijn en je ontzegt je alle geluk op het gebied van liefde, geld, succes en vrijheid. Laat jezelf nooit in de steek om het leven van een ander te leven. Want met heel veel zelfliefde kan jij alles realiseren wat jij je wenst en dat maakt het leven zo mooi en RIJK!

[00:03:55]
Nou, dat deelde ik dus op Instagram. Weer heel veel reacties gekregen. En toen dacht ik ja, ik ga hier een podcast… Oh ja, misschien hoorden jullie dat. Maar daar ging net even een Reel af op mijn Instagram. En dat gaf dat geluidje. En ik laat dat er gewoon lekker inzitten. Uhm ja, verlangens. Wat zijn eigenlijk verlangens? En op één of ander manier is dat ook wel een thema wat een beetje in de lucht rondzweeft. Ik zie het bij heel veel mensen. Maar dat is ook mooi, hè. Verlangens. Op weg naar liefde, geld, geluk, succes en vrijheid kan je verlangens hebben. En ja, wat is het? Verlangens zijn iets wat je van binnen ervaart en voelt en het staat in verbinding met wie jij in wezen bent. En dan heb ik het niet over een verlangen naar oesters of een goed glas wijn of een weekendje weggaan.

[00:04:50]
Debbie Bernasco: Maar ik heb het echt over een dieper soort verlangen. En sommige vrouwelijke ondernemers zijn dit al, ja zijn dat best wel al vergeten wat hun verlangens zijn, omdat ze te veel uit hun hoofd leven en onbewust een leven leven van iemand anders. En ze denken in eerste instantie dat ze gelukkig zijn, maar beseffen vaak niet dat ze volgens verwachtingen van anderen leven. En hierbij komt vaak ook een diepe angst van afwijzing naar voren. En het kan zijn van de partner, ouders of andere dierbaren. En vaak zit dit patroon zo diep dat we vaak niet beseffen dat we ons conformeren naar anderen. Vaak komt het ook tot uiting in het ondernemerschap. Ze leven in een kramp en de business floreert niet, omdat ze ja vaak ook geen inspiratie hebben. Of er zit ook geen stroming in hun leven of business. En als we kijken hoe deze mensen leven is dat vaak heel gematigd en dienend. En in de business komt de geldstroom maar niet echt op gang. Of ze zijn ook niet happy in de business. Ze doen gewoon hun ding.

[00:06:05]
Het kan ook zijn dat je je heel verantwoordelijk voelt naar anderen. Een soort van plichtsbesef. Om een voorbeeldje te geven: ik heb een vrouw in mijn coachingstraject en ze heeft op zeer jonge leeftijd een bouwbedrijf van haar zieke vader overgenomen. Die is ondertussen overleden en haar moeder werkte nog bij dat bouwbedrijf. En zij voelde zich enorm verantwoordelijk en verplicht om voor haar moeder te zorgen. En toen ze bij mij in het coachingstraject stapte, had ze in het begin eigenlijk helemaal niets in de gaten. Ze voelde wel een transformatie, maar kon het niet precies benoemen. En daar had ze ook hulp bij nodig. En wat ik eigenlijk hier bij wil zeggen is: Ze zat in de transformatie. Ze voelde een beetje onrust. Ze voelde een een soort van ander pad. Maar wat het precies was, dat vond ze heel lastig.

[00:07:02]
Debbie Bernasco: En ja, hier gaat het dus eigenlijk over. Hé, wat gebeurt er in je lijf? Want hetgene wat je doet en je verlangens, daar kan een heel groot verschil in zitten. En het maakt zich op een of andere manier altijd weer kenbaar.

[00:07:17]
Of een ander verhaal van iemand die in mijn coachingstraject zit, die dacht dat ze heel gelukkig was. Ze stapte met hele mooie ambities in mijn business traject omdat ze haar business wilde uitbouwen. En ze kreeg dat niet boven een bovengrens ze heen. En toen ik haar vroeg tijdens een coaching gesprek van: “Hee, wat zijn eigenlijk jouw verlangens?”, sloeg ze helemaal dicht. En ze zei tegen mij: “Ja, ik weet eigenlijk mijn verlangens niet. En als je het hebt over verlangens, dan wordt het een soort van donker in mij”, antwoordde ze. En ook zij leefde een heel gematigd leven en zij leefde ook echt het leven van haar man. En ik zeg dat absoluut zonder oordeel. Maar het is gewoon wat er gebeurde. En zij had een aantal veilige keuzes gemaakt in haar leven en zij had ook een diepgewortelde moederwond. Haar moeder had haar vroeger enorm afgewezen en ze ging daarom ook heel erg zorgen, dienen, hopende dat ze gezien werd. En onbewust nam ze het patroon mee in haar relatie en business. De aandacht was heel erg op de ander gericht en niet op haar diepere verlangens, want die had ze onbewust ver weggestopt.

[00:08:34]
Of een ander voorbeeld dat je een leven van iemand anders leeft. En dat gaat ook heel erg onbewust, dat je je aanpast aan je ouders, familie, vrienden of partner. En dat kan een omgeving zijn die heel beschermend is. Dan leef je in een soort van veilige bubbel. En dan geef je onbewust toe aan de verwachtingen van anderen. En de bescherming kan zijn van: Wat als – misschien herken je dat wel dat iemand dat tegen je zegt- Wat als? Wat als je het niet kan? Wat als je faalt? Of, dat is te hoog gegrepen. Stel dat je directeur wilt worden van een mooi bedrijf en dat je ouders zeggen: Nou, volgens mij is dat te hoog gegrepen. En misschien is het beter om directiesecretaresse te worden. I don’t know, ik noem maar even een voorbeeld. Of, als je dierenarts wilt worden, dat je ouders zeggen van: weet je wat, word maar dieren assistent.

[00:09:31]
En ik heb ook trouwens nog wel een voorbeeld, want ik wilde heel graag de reclamewereld in (wat later ook is gebeurd). Maar ik weet nog heel erg goed dat ik na zo’n opleiding wilde en dat mijn vader tegen mij zei van: “Daar is geen droog brood in te verdienen.” Geluk maakte niet uit, hé. En dat is nog ook een vorige generatie. Maar het ging echt over “Nee joh, doe dat maar niet. Je kunt daar niks op verdienen. Ga maar Personeel & Organisatie studeren, want daar kan je een goed salaris mee krijgen.”

[00:10:05]
Debbie Bernasco: En nogmaals, het maakte niet uit of ik gelukkig was of niet. Maar ja, ik was wel zo braaf om de wensen van mijn vader op te volgen. En we kennen natuurlijk ook wel de voorbeelden van ouders die voor de buitenkant leven, die het leven als status zien en voor jou bepalen welke studie jij moeten volgen. Of dat je een familiebedrijf moet overnemen. Of dat je juist zelf aan de verwachtingen van je vader of moeder wilt voldoen omdat je dan erkenning gaat krijgen. En dit zijn allemaal voorbeelden van ondernemers die ik zelf coach.

[00:10:43]
Verlangen is ook eigenlijk de basis van een Rijk Leven en dat kan je op twee manieren zien: Je verlangens leven. Of het verlangen naar een Rijk Leven hebben, dat je echt rijkdom voelt op alle vlakken van je leven. En voor de ondernemers die voor het eerst luisteren. Dat gaat verder dan geld. Voor mij betekent een Rijk Leven liefde, geld, geluk, vrijheid en succes.

[00:11:08]
Debbie Bernasco: Het gaat dus om totale rijkdom. Totale rijkdom gaat natuurlijk ook over totale innerlijke bevrijding. Dat je ook echt je eigen leven leeft en volledig jezelf kan zijn en geen verlangens onderdrukt ten behoeve van een ander. Wat overigens vaak onbewust gaat. Maar als jij je verlangens niet geleefd hebt en je bent je daarvan bewust, kan dat natuurlijk ook wel heel veel pijn doen. En weet je, later als je terugkijkt op je leven, ja, dan wil je natuurlijk wel je verlangens geleefd hebben. En daarom wil ik ook in deze podcast met jullie delen wat verlangens nou precies zijn en hoe je deze kunt achterhalen.

[00:11:57]
Maar eerst wil ik in een diepere laag met jullie bespreken waarom jij je verlangde Rijker Leven niet leeft in relatie tot de liefde, geld, geluk, succes en vrijheid. En de basis van dit alles gaat over liefde. En het kan aanleiding zijn tot zowel het hoogste geluk wat we ooit ervaren als ook wel heel erg pijnlijk. Want de manier waarop ouders vaak hun kinderen proberen op te voeden tot gelukkige en succesvolle mensen, kan ook het geloof creëren bij hun kinderen dat ze kennelijk niet goed genoeg zijn zoals ze zijn, en dat ze eerst moeten leren voldoen aan allerlei voorwaarden. En dat schept bij kinderen een fundamentele onzekerheid en zelfafwijzing. Wat later bij volwassenen leidt tot continu maar aan verwachtingen van anderen willen voldoen. En we bedenken dan ook allerlei strategieën om erkenning van anderen te krijgen. En dàt vergroot ons gebrek weer aan eigenwaarde. Velen van ons zijn continu bezig met liefde en erkenning.

[00:13:05]
En waarom is dat? Ja, het gaat om onze grootste angst: Afwijzing. En omdat we niet afgewezen willen worden, wijzen we liever onszelf en onze verlangens af, dan dat een ander mogelijk gaat zeggen dat je niet goed genoeg bent. Liever onze eigen verlangens niet erkennen -en nogmaals, dit gaat heel erg onbewust- dan dat een ander ons niet met liefde erkent en dat een ander ons niet ziet. Daarom ga je ook een ander dienen, voor de goede vrede. Of we denken dat het zo hoort. Maar zolang we ons houden aan die aangeleerde regels, ja, dan is er niets aan de hand. Zolang we braaf zijn en ons best doen en geen andere dingen doen dan wat men eigenlijk van je verwacht, dan is alles ok. Voelen we ons veilig, dan worden we niet afgewezen. Dan wijzen we onszelf niet af. Maar we maken ons wel heel erg afhankelijk. Want we hebben continu die bevestiging nodig en dat zou dan eventueel onze eigenwaarde moeten voeden. Maar juist als we elke keer naar die erkenning zoeken, verlaagt dat juist onze eigenwaarde.

[00:14:20]
En ik heb er laatst ook een video over gedeeld dat alles wat met liefde, geld, geluk, succes en vrijheid te maken heeft, en het ontbreken daarvan heeft altijd met vier dingen te maken. En toets dat ook maar eens bij jezelf. Het heeft te maken met een gebrek aan zelfliefde, eigenwaarde, zelfafwijzing en veiligheid. Als je – ik doet het even tussendoor – als je merkt dat er dingen in je leven ontbreken of je hebt de angst of dingen werken niet, toets dit dan altijd weer aan zelfliefde of het gebrek aan zelfliefde , eigenwaarde, zelfafwijzing en veiligheid. Want dan krijg je helderheid wat het geblokkeerde bewustzijn eigenlijk is. En het geblokkeerde bewustzijn, dat zijn angsten of blokkades of overtuigingen of een eventuele schaarstemindset.

[00:15:14]
Dus, ga maar eens voor jezelf na: Wat ontbreekt er nu in mijn leven? En leg dan deze vier items daar maar naast. Dus het niet leven van je verlangens heeft dus ook te maken met een gebrek aan zelfliefde, eigenwaarde, zelfafwijzing en veiligheid. Maar één ding, lieve ondernemers. Als we onze verlangens niet leven, raken we vervreemd van onze eigen natuur. Want eigenlijk zijn wij onze verlangens. Verlangens is iets wat je van binnen ervaart en voelt. Het staat ook in verbinding met wie jij in wezen bent. En nogmaals, dan heb ik het niet over verlangens naar een glas wijn, oesters of chocolade. Nee, het zijn diepere verlangens en sommigen kunnen daar niet bij omdat ze het vergeten zijn. Of ze hebben een verlangens onbewust en misschien ook wel eens bewust weggedrukt, omdat daar een diepe angst voor afwijzing onder ligt.

[00:16:18]
Debbie Bernasco: Dus leven ze eigenlijk de verwachtingen van anderen. Maar als je hart open is en je richt je aandacht op jezelf en niet op een ander, dan kan jij echt je verlangens voelen. En weet, weet, lieve ondernemer, dat jij in staat bent om keuzes voor jezelf te maken. Keuzes die jij misschien uit de weg bent gegaan omdat jij je verlangens niet hebt durven voelen. Maar het aller allermooiste is dat het maken van een keuze voor jezelf om je eigen mooie Rijke Leven te leven, jou moed geeft om je te ontwikkelen tot de persoon die jij heel graag wilt zijn en voelen. Alle verlangens die je gaat voelen als je alle druk weghaalt om te pleasen, te dienen of om aan verwachtingen te voldoen van anderen, dat ben jij in de kern. Verlangens door heel je leven door.

[00:17:19]
En nu moet ik zelf even lachen om hetgene wat ik nu wil zeggen, dat komt gewoon even in me op. Want het gaat over verlangens van bed tot business.

[00:17:30]
OK, even nog terug naar: Wat zijn je verlangens? Ja, verlangens zijn gevoelsmatige prikkels die aangeven wat je nodig hebt om geluk, voldoening en vervulling te krijgen in je leven. En ze worden geleid door inspiratie. Het is een ja, een subtiele, lichte energie. En verlangens zijn verbonden aan je hart en gevoelens. Ons diepe verlangen heeft veel te vertellen waar we zo naar op zoek zijn en wat we echt graag willen. Er is ook een verschil tussen verlangens en Zielsverlangens. Zielsverlangen is echt een soort blijvend verlangen die steeds in je leven terugkomt in diverse vormen. En dat kunnen verlangens zijn naar een rust, balans, groei of een bijdrage leveren in de wereld, een missie of een passie hebben. En een passie, lieve ondernemers, dat is echt taal van de ziel. En als we even kijken in het woordenboek, dan betekent verlangens: graag iets willen hebben. Dus lieve ondernemers, Wat wil jij graag hebben op het gebied van een Rijk Leven, denkend aan liefde, geld, geluk, succes of vrijheid? En weet je, het mag ook allemaal tegelijkertijd. Doe jezelf niet tekort.

[00:18:59]
Debbie Bernasco: In mijn laatste online training trouwens ‘Ontwikkel Je Creatieve Seksuele Energie’, vroeg ik op een van de dagen aan de deelnemers: Deel eens schaamteloos je verlangens. En dat vonden ze zo’n bevrijdende vraag. Iedereen ging helemaal los en vertelde schaamteloos hun verlangens. En zo mooi hoe open ze hier over spraken, zonder enige schroom. En weet je, volgens mij hoort het ook zo te zijn. En dat was natuurlijk ook een hele veilige setting. Maar die veiligheid mag je altijd in jezelf voelen om hier gewoon onbeschaamd over te praten, om gewoon te vertellen wat je verlangens zijn, om daar ook voor te kunnen staan. Ongeacht wat een ander hiervan vindt. En als je aandacht naar binnen is gericht loop je ook meer een pad van een Rijk Leven en dan maakt het helemaal niet uit of iemand je aardig vindt of van je houdt. Daar ben je totaal niet meer mee bezig. Maar dat betekent wel maskers laten vallen, je angsten, overtuigingen loslaten en helen. En als jij jezelf op een dieper niveau wilt leren kennen, waarom je aan de verwachtingen van anderen wilt voldoen, dan gaat het ook over om de behoefte van erkenning los te laten.

[00:20:26]
Debbie Bernasco: En mijn vraag aan jou is: Durf jij deze groei aan? Want de grootste rijkdom die je kunt hebben, is leven vanuit je prachtige zelf, zonder maskers. Het gaat om totale innerlijke bevrijding en dat, lieve ondernemers, is echt machtig mooi. Maar wat wel natuurlijk zo is, is dat je helder moet hebben wat je verlangens zijn. De groei ligt ook niet bij het resultaat, maar [bij] wat er tussenin ligt, omdat je op weg naar je verlangens altijd je schaduwkanten tegenkomt. En dat overwinnen, dat geeft je intense groei.

[00:21:08]
En voordat ik je ga vertellen hoe je je verlangens kunt achterhalen, wil ik het toch nog even kort met je hebben over je schaduwkanten. Want vaak willen ondernemers het daar niet over hebben, omdat ja, dat vinden ze not done. Dat willen ze liever achterwege laten. Ze willen alleen maar hun mooie kanten laten zien. Maar weet je wat het is, lieve ondernemers? Iedereen heeft een schaduwkant, maar ook een lichtkant. En meestal gaat het bij schaduwkanten over negatieve eigenschappen zoals jaloezie, boosheid, ongeduld, onzekerheid. En kijk maar op het pad van jouw verlangens naar liefde of naar geld, geluk, succes en vrijheid, Wat voor karaktereigenschappen je eigenlijk tegenkomt.

[00:22:00]
Om even een voorbeeld te noemen: als jij ondernemer bent en je wilt aan een mooie business bouwen, dan kan je jezelf wel eens gaan vergelijken omdat je bijvoorbeeld jaloezie hebt. Of dat je onzeker bent. Maar kijk ook maar eens naar de liefde. Als je verliefd op iemand bent en je hebt verlangens, dan kan dat ook zomaar jaloezie of onzekerheid oproepen. En als je verlangens hebt, kan je dus deze schaduwkanten tegenkomen. En de groei zit hem dus in dat je deze schaduwkanten aanvaardt en doorvoelt en achterhaalt waarom je deze schaduwkanten hebt. Ze hebben vaak te maken met vroegere situaties waarin je bent afgewezen. En dan kan je vaak sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen. En en dat is de zogenaamde lichtkant. Maar daaronder zitten vaak dan weer die schaduwkanten. In de transformatiepsychologie benoemen we dit vaak als de verstoten delen, dus de delen die je eigenlijk liever niet wilt benoemen. Die er wel zijn en die je zogenaamd verstoot.

[00:23:15]
Debbie Bernasco: Maar dat is juist jammer, want als je deze ook toelaat dan kan je dus achterhalen waarom je deze hebt en dan kan je ook die situaties gaan helen. En hoe harder jij de verstoten delen en die negatieve karaktereigenschappen negeert, hoe harder ze eigenlijk ook naar boven willen komen. En als we kijken naar onze onbewuste onvervulde verlangens, dan projecteren we dat vaak op de buitenwereld. Ik noem maar wat op, waar we het net over hadden. Als iemand succes heeft en jij hebt dat nog niet, dan kan je opeens gedrag gaan vertonen en aan anderen vertellen dat bijvoorbeeld de ander nooit succes op een juiste manier heeft gekregen. Of als je het over geld hebt: “Nou, dat kan nooit op een juiste manier zijn gegaan”, als iemand heel veel geld verdient. Als bijvoorbeeld iemand wel de liefde heeft of veel geld of succes heeft, wat ik net al zei, dat kan zich uiten in jaloezie en vergelijken of onzekerheid of ongeduld.

[00:24:23]
Debbie Bernasco: Nou lieve ondernemers, dit mag er allemaal zijn! Maar nogmaals, achterhaal waarom je dit hebt, want dan merk je dat je veel minder gaat oordelen naar jezelf en naar anderen. En dit allemaal doorvoelen, brengt je dus naar die onvoorwaardelijke liefde.

[00:24:44]
OK lieve ondernemers, we gaan weer even terug naar de verlangens. En ik hou trouwens van het woord verlangens, want dat appelleert voor mij ook heel erg naar een drift van groei en niet meer op de automatische piloot leven. Het woord verlangens hoort echt bij mij voor bezield leven en ondernemen.

[00:25:10]
OK, we komen nu bij de verlangens en hoe je deze kunt achterhalen. En misschien is het fijn om pen en papier te pakken en antwoord te geven op mijn volgende vragen. En als ik heel eerlijk ben, moet je deze vragen niet beantwoorden vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. En misschien is het ook gewoon fijn om mijn podcast mee naar buiten te nemen. [En] een schift en een pen. En dat je gewoon lekker op een bankje buiten in de natuur naar mijn vragen gaat luisteren. En dat je gewoon mijn podcast af en toe pauzeert en dat je echt in je lijf gaat voelen wat het antwoord is.

[00:25:51]
OK, nou, ik hoop dat jullie er klaar voor zijn. En dan ga ik jullie een aantal vragen stellen om te kijken of jij je verlangens kunt achterhalen. En ik wil vragen of jij je ogen wilt dichtdoen. En dat je echt contact maakt met je hart en met je lichaam, want nogmaals bewustzijn zit ook in je lichaam. En nu jij je ogen dicht hebt, zou ik aan jou willen vragen of jij je verlangens zou kunnen voelen. En adem gewoon maar eens rustig naar je buik toe. Want in je buik zit je gevoel. Dus ik ga mijn vraag nog een keertje herhalen. Zou jij je verlangens nu kunnen voelen?

[00:26:45]
En dan is mijn volgende vraag: Hoe zien je verlangens dan eruit, als je denkt aan liefde, geld, geluk, succes en vrijheid? Wat voel je dan? Wat gebeurt er dan in je lichaam? En welk gevoel komt er dan op? Voel je dan dat je energie verandert? Dat je bijvoorbeeld blij wordt.

[00:27:27]
En stel he, stel dat jij je verlangens weet. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Wat doe je dan precies?

[00:27:46]
En wat is op dit moment wat je tegenhoudt en wat je dient los te laten om jouw verlangde Rijke Leven te leven? En welke verandering wil jij teweeg brengen? En waardoor kom jij in een flow?

[00:28:14]
En stel dat je nu voor de hemelpoort staat en je kijkt terug op je leven, waar krijg je dan spijt van? Omdat je iets niet hebt gedaan. En dat was eigenlijk mijn laatste vraag en ik heb die laatste vraag heb ik ook vaak aan mezelf gesteld. Debbie, als jij voor de hemelpoort staat en je kijkt dan terug op je leven, wat heb je dan niet gedaan? En wat voor gevoel geeft jou dat dan nu? Dus je kijkt terug op je leven en ben je dan blij? Met welke dingen ben je blij? En met welke dingen ben je dan minder blij? Omdat je het niet gedaan hebt. Omdat je misschien weer jezelf wilde aanpassen. Ik vind dit zelf een hele mooie vraag ook.

[00:29:14]
Nou, ik hoop dat ik jullie een beetje geholpen heb met jullie verlangens. En zet ze ook echt tegenover liefde, geld, geluk, succes en vrijheid. En misschien heb je gewoon nu even naar mijn vragen geluisterd. Misschien heb je dat binnen gedaan of misschien ben jij naar buiten gegaan. En dit is echt doorvoelen. En dit hoeft ook niet in de haast te gebeuren. Maar ik wens jou toe dat jij je verlangde Rijke Leven echt gaat leven en dat je stopt om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Want niets is zo mooier als jij je leven gaat leven, want dat gaat echt in moeiteloosheid. Als jij je hoogste goed dient, gaat jouw leven zo enorm veranderen. Dan komt die moeiteloosheid op gang en je zult merken dat er allerlei dingen op je pad komen wat ervoor zorgt dat jij je hoogste goed kunt blijven dienen. En dat maakt het zo heel erg mooi.

[00:30:18]
Nou lieve ondernemers, als jullie nog vragen aan mij hebben, stel mij deze gerust. Stuur me een mailtje naar Debbie @ bernasco.nl. Ik zou het trouwens ook leuk vinden als je mij zou volgen op Instagram, gewoon onder mijn eigen naam [https://instagram.com/debbiebernasco]. En als jij hulp nodig hebt om te achterhalen wat je verlangens zijn, kan je me ook een mailtje sturen.

[00:30:40]
Nou lieve ondernemers, superfijn dat je hebt geluisterd naar mijn nieuwe podcast. En het volgende onderwerp van mijn nieuwe podcast – En dat weet ik omdat ik vandaag een klein videootje daarover heb gedeeld. En die ga ik ook nog naar jullie toesturen in mijn e-mail lijst – gaat over onthechten en wat dat nou precies is. Want een Rijk Leven en onthechten hoort echt bij elkaar en dat maakt. Ja, dat zorgt er eigenlijk voor dat jouw Rijke Leven nog voller, mooier en succesvoller wordt. En dat is wat ik jullie natuurlijk enorm gun, lieve ondernemers. Hee, dankjewel voor het luisteren. En nogmaals, heb je vragen: Stel me een vraag onder deze podcast blog of stuur mij een mailtje. En, vergeet niet, een link van de vorige podcast zet ik ook onderaan deze blog. Dank je wel en tot de volgende podcast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco