fbpx

Podcast EP:71 Train je hersens om meer geld te verdienen.

Toen ik ging ondernemen, had ik geen flauw idee wat belemmeringen, overtuigingen en angsten waren. Nou ja, die laatste kende ik wel, heel goed zelfs. Niet op het zakelijke vlak, maar op een heel ander terrein. Nu ben ik er heel open over, maar er was een tijd waarin ik absoluut niet durfde te vertellen dat ik op mijn 30e straatvrees had. Je zou het niet zeggen, hè, maar het is echt waar. Opgesloten in mijn huis, omdat ik niet naar buiten durfde. Ik weet heel goed wat angst is.

Angsten zijn negatieve emoties en gedachtes die jij geeft aan situaties en momenten. Ze worden daardoor uitvergroot en als dat zich herhaalt, krijg je angsten, belemmeringen of overtuigingen. Vaak gaat het om gedachten die niks met de realiteit te maken hebben, waar niets van waar is en die aangepraat zijn of overgeërfd van ouders die het weer van hun ouders meekregen. Het kan een familiesysteem zijn dat wel 7 generaties beslaat. Serieus.
Zo kan je ook ‘verkeerde’ gedachten over geld krijgen. En over liefde, want liefde en geld zijn dezelfde energie. En wist je dat hoe jij over liefde denkt, bepalend is voor hoe je tegen geld aankijkt? Sterker nog, zo kijk je naar alle deelgebieden van je leven: gezondheid, vrienden en familie, je carrière en dus liefde en geld. Maar het gaat ook op voor persoonlijke ontwikkeling, tijd voor jezelf en je fysieke omgeving.

In je ondernemerschap is het belangrijk om winst te draaien. Want dat laat zien hoe gezond jouw bedrijf is. Die stelregel heb ik niet bedacht, dat deden de KVK en de accountant. Maar hoe ga je winst draaien als je geen gezonde gedachtes over geld hebt? Hoe denk jij met zulke gedachten financieel onafhankelijk te worden, minder te gaan werken of zelfs te stoppen met werken? Helaas weet ik uit ervaring dat vele ondernemers niet kúnnen stoppen omdat ze niet goed voor zichzelf hebben gezorgd qua financiën. En dat heeft allemaal te maken met de niet helpende gedachten die zij hebben over geld. Maar het goede nieuws is…
Er is hoop! Je kunt namelijk je hersenen trainen op heel veel dingen. Ook op meer geld verdienen. Stel dat je anders zou gaan denken, wat zou er gebeuren in jouw leven? Wil je weten hoe dat werkt? Luister dan naar mijn podcast.

Ik wens je veel luisterplezier!
Groetjes, Debbie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco