fbpx

Hoe werk ik met plantmedicijn tijdens het Rijk Leven traject?

Plantmedicijnen zijn de laatste tijd helemaal hot en happening. Steeds meer coaches zetten plantmedicijn in tijdens hun sessies. Ik denk dat deze middelen je enorm kunnen helpen bij het onderzoeken, transformeren en helen van onverwerkte trauma’s op diepe lagen van het onderbewustzijn. Mits ze op de juiste manier, in de juiste setting worden ingezet. In deze blog vertel ik je meer over waarom, wanneer en hoe ik psychedelica inzet tijdens een coachingtraject.

Vanaf het moment dat ik startte als businesscoach was er één ding dat me mateloos fascineerde: waarom lukt het veel ondernemers niet om hun RIJKE LEVEN, op alle vlakken van hun gebied, te leven?  Deze ondernemers breken niet door, ze hebben een omzetplafond, of de geldstroom komt niet op gang. Deze fascinatie werd groter en groter, temeer omdat andere businesscoaches die naar mij toe kwamen voor coaching hetzelfde opmerkten. 

Tijdens mijn studies leerde ik dat we allemaal worden geboren met een blueprint. Angsten, belemmeringen, onverwerkte trauma’s, een moederwond, schaarstemindset, emotionele afwijzing, de ongehuilde tranen van je voorouders die niet verwerkt en uitgewerkt zijn worden cellulair overgedragen, en kunnen je enorm belemmeren in het behalen van succes. En veroorzaken soms onverklaarbare angsten die je niet thuis kunt brengen. 

Of het nu gaat om onverwerkte herinneringen van je voorouders of uit je eigen verleden, bij een trauma ga je om te overleven weg uit de ervaring. Dat noemen we dissociëren. Maar je lichaam slaat de ervaring op. Je geest vergeet, wat je lichaam nog weet. Je beschermdelen en je innerlijke criticus willen je beschermen tegen nieuw emotioneel gevaar, en kunnen je daardoor belemmeren in het bereiken van zelfliefde, een ideale relatie, succes, geluk en welvaart .

Tijdens mijn studie Lichaamsgerichte Traumatherapie kwam ik in aanraking met het werken met plantmedicijn. Plantmedicijnen verruimen je bewustzijn. Ze geven je toegang tot diepe lagen van je onderbewustzijn, waar onverwerkte herinneringen uit je eigen verleden of dat van je voorouders liggen opgeslagen. Plantmedicijnen werken de-associatief en, ook niet onbelangrijk, ze zijn niet verslavend.

In mijn coachingstraject kun je ervoor kiezen om te werken met plantmedicijn. En ik werk echt anders dan een tripsitter. We kijken samen naar je trauma, en kunnen met de juiste dosering op diepe, onbewuste lagen met het trauma aan de slag. In een veilige, liefdevolle setting. Waarbij alles draait om een goede voorbereiding, containment (veiligheid), integratie in de andere coachingsessies, en nazorg.

Afhankelijk van je vraag, het trauma en het moment in het coachingtraject zet ik een microdosering, een macrodosering of een dosering er tussenin in.

Tijdens een reguliere coachingsessie kunnen we, als je dat wenst, een microdosering inzetten. Het werkt subtiel, je merkt er bijna niets van. Je blijft helemaal scherp, alleen je ego wordt een beetje uitgeschakeld. Je voelt je meer verbonden met het veld van liefde. Ik zet dit echter nooit in tijdens de eerste coachingsessie omdat ik containment, elkaar eerst leren kennen en zelfregulatiedoelen bespreken erg belangrijk vind.  Vanaf de tweede sessie kunnen we in samenspraak,  en als jij je genoeg voorbereid voelt, microdosering gebruiken in combinatie met andere technieken die ik hanteer. Vaak zet ik het dan in om de laag van beschermdelen makkelijker meewerkend te krijgen, zodat we kunnen achterhalen wat en waarom je angsten, belemmeringen, overtuigingen, schaarstemindset en onverwerkt trauma hebt. We proberen zo samen de oorzaak te achterhalen. Want in mijn coachingtraject doen we niet aan symptoombestrijding: we willen de trauma’s op diep niveau ontwortelen, transformeren en helen. 

Als we iets achterhalen wat meer aandacht en tijd nodig heeft, wordt er een sessie van 3 uur ingepland in plaats van de gebruikelijke 2 uur. We werken dan met een iets hogere dosering, tussen micro en macro in. Na deze sessie ben ik ‘s avonds bereikbaar. 

Mocht het zo zijn dat je een shocktrauma of een complex trauma hebt, dan zetten we de psychedelica therapeutisch in. Deze therapeutische reis duurt ongeveer 6 uur. Het is dan aan te raden om in de buurt te slapen. Ik ben daarna 24/7 bereikbaar, zodat je altijd bij me terecht kan als je me nodig hebt.  Deze reizen worden apart in het traject bijgeboekt. 

Mijn hele coaching- en therapietraject is gebaseerd op integratie: Wat heb ik gezien, wat heb ik ervaren, wat heb ik geleerd?  We nemen daar ruim de tijd voor. We combineren de sessies met psychedelica met diverse andere technieken, bijvoorbeeld hypnose, regressie, EFT, ademsessies, familiesystemen, lichamelijke traumatherapie, healing, energetische geneeskunde, positieve transformatie psychologie etc. Mijn coaching- en therapietraject heeft een holistische aanpak: alle inzichten op alle niveaus worden met elkaar verbonden en geïntegreerd. 

Plantmedicijnen zijn een mooi middel om in te zetten bij coaching. Maar het is geen must: als internationaal geregistreerd en gecertificeerd Transformatie- en Traumacoach heb ik genoeg opleidingen, kennis, technieken en ervaring om zonder psychedelica tot de kern te komen. Maar psychedelica maken het makkelijker om nog dieper door te dringen tot onbewuste lagen, waar herinneringen liggen die normaal gesproken verborgen blijven. 

Als we echt innerlijke bevrijding van onze onverwerkte situaties, emoties en trauma’s willen, is het belangrijk dat we de wortel eruit halen, transformeren en helen. Het is geen quick fix.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco