fbpx

Podcast EP 110 – Welke wijze lessen heb ik mogen ontvangen tijdens mijn truffelceremonie

Het was weer de hoogste tijd om een podcast met Mariska van Dam te maken. Dit keer gaat het over het jaar 2022 en met name over onze kennismaking met het plantmedicijn.

We bespreken wat onze intenties van dit jaar waren en hoe we het beleefd hebben. Maar we hebben het dus ook over hoe het plantmedicijn in ons leven kwam. We praten over de ceremonies en de wijze inzichten die wij hebben mogen ontvangen tijdens de plantmedicijn ceremonies.

Lees onderstaand de transcriptie van mijn podcast
—–

[00:00:00.510] – Intro
This is your podcast for rich life by Debbie Bernasco.

[00:00:11.550] – Debbie Bernasco
Hey lieve ondernemers, superfijn dat jullie weer luisteren naar mijn nieuwe podcast en dit is alweer episode 109.

[00:00:20.610] – Debbie Bernasco
Ja, lieve luisteraars, ik zit hier niet alleen in mijn podcast studio. Mijn lieve vriendin Mariska van Dam, die zit hier tegenover me. Het is een tijdje geleden dat wij een podcast hebben gemaakt Maris.

[00:00:33.270] – Mariska van Dam
Absoluut.

[00:00:34.290] – Debbie Bernasco
Het werd weer tijd.

[00:00:35.700] – Mariska van Dam
Hoogste tijd. Ja, want we hebben een jaar achter de rug en daar gaan we het dus in deze podcast ook over hebben, want het was zo bijzonder.

[00:00:45.300] – Debbie Bernasco
Ja, dat had ik nooit gedacht, dat 2022 zo zou zijn.

[00:00:50.790] – Mariska van Dam
Nooit, nooit.

[00:00:52.470] – Debbie Bernasco
Wat was jouw intentie voor dit jaar?

[00:00:56.040] – Mariska van Dam
Mijn intentie was focus.

[00:00:57.900] – Debbie Bernasco
Oh sexy.

[00:00:58.980] – Mariska van Dam
Ja, sexy. Het was focus en dat werd focus op het loslaten en overwinnen van angsten.

[00:01:06.180] – Debbie Bernasco
En dat wist je toen jij…

[00:01:08.190] – Mariska van Dam
Nee, dat is me nu duidelijk geworden.

[00:01:12.120] – Debbie Bernasco
Oh ja, zo werkt dat ook vaak.

[00:01:13.620] – Mariska van Dam
Ja, met terugwerkende kracht. Wat was jouw intentie?

[00:01:18.060] – Debbie Bernasco
Mijn intentie? Ik had een hele, hele diepe hunkering naar verdieping in mijn leven.

[00:01:25.590] – Mariska van Dam
En wat houdt dat in?

[00:01:27.480] – Debbie Bernasco
Nou, laat ik het zo zeggen dat deze verdieping al vrij snel in 2022 kwam, ga ik het zo over hebben. Maar laat ik ook even zeggen waarom ik deze verdieping… Waarom ik daar zo naar hunkerde. Ik heb altijd veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Maar toen Karin overleed vier jaar. Toen gingen alle maskers af en er werd heel veel opgeschoond in mij, het was echt zo’n deep dive, ik ging door alles heen, van donker naar het licht. Misschien klinkt het heel erg raar, maar toen zij overleed, kreeg ik daarvoor terug heel veel innerlijke rijkdom, heel veel persoonlijke groei.

[00:02:11.340] – Debbie Bernasco
En na vier jaar had ik weer de behoefte om zo’n groei door te maken. Ik hunkerde daar echt naar. En 2022 heeft me dat wel echt gebracht, door wat ik net al zei. Het jaar was nog niet begonnen en toen kwam de eerste verdieping en dat was de weder ontmoeting met mijn tweelingziel. En dat was heel erg verdiepend, heel erg mooi. Daardoor heb ik wel de eerste verdieping gekregen.

[00:02:43.500] – Mariska van Dam
Wauw en wat is een tweelingziel? Wat houdt dat in?

[00:02:46.410] – Debbie Bernasco
Een tweelingziel is eigenlijk één ziel, wat afgesplitst is en het komt in twee verschillende lichamen terecht. En ze zeggen dat je allemaal een tweelingziel hebt en het jaar 2022 is ook het jaar van de tweelingziel.

[00:03:02.640] – Mariska van Dam
Oh, dat wist ik niet.

[00:03:04.230] – Debbie Bernasco
Het ontmoeten van je tweelingziel. Als dat gebeurt, bij de één is het direct raak en dat is helemaal overweldigend. Hoeft niet altijd zo te zijn. Wij wisten wel dat er iets was, maar het kan wel langzaam erin gaan en opeens wordt iets heel erg overweldigend en het was me ook voorspeld, dat ik mijn tweelingziel zou ontmoeten. En een tweelingziel is eigenlijk… De andere kant ben jij ook, dus het is één en al herkenning en dat was voor haar ook. En je wordt enorm gespiegeld op wat jouw thema’s zijn en wat je nog te doen hebt, en dat maakt het heel erg mooi. En ik denk dat dat één van de mooiste dingen was wat ik eigenlijk na de innerlijke verrijking, dat Karin was overleden, dat dit één van de mooiste dingen was, dat ik dat mocht ervaren.

[00:04:05.010] – Debbie Bernasco
En waarom zeg ik dit? Je kent me, iemand kan me niet zo snel uitdagen. Ik heb niet zoiets heel gauw van: “Wauw, die daagt me uit”, en dit was zoveel gelijkwaardigheid in uitdaging, in verdieping, in het benoemen van je schaduwkanten, wat helemaal niet erg was. Want het kan heel mooi zijn, het tweelingzielschap, met veel onvoorwaardelijke liefde en de trilling van liefde zijn. Maar je komt nooit bij het licht, als je natuurlijk niet door je schaduwkanten heen gaat. En dat wordt ook enorm gespiegeld dan. En ik vond het heel mooi en verrijkend.

[00:04:48.780] – Mariska van Dam
Misschien wordt het wel meer gespiegeld, denk ik. Die schaduwkant wordt duidelijker door het hebben van een tweelingziel.

[00:04:57.870] – Debbie Bernasco
Absoluut, want je hebt thema’s waar je op te werken hebt en je hebt allebei dezelfde thema’s. En dat maakt het heel erg bijzonder. Het is echt heel bizar wat er gebeurde, ik neem eigenlijk een voorloopje op waar we het over gaan hebben, maar twee weken geleden heb ik een truffel ceremonie gedaan. En ik zat daar, het was heel bizar, ik zat daar en toen zat er iemand tegenover me en die zei: “Jouw energie komt me zo enorm bekend voor.” En ik dacht: oh ja. En ik trok nog een beetje mijn schouders op en toen noemde ze de naam en dat vond ik zo bizar. En dat gebeurt ook, voordat je je tweelingziel ontmoet krijg je al tekens, maar het leven is één en al synchroniciteit en je krijgt heel veel… Ja je weet, ik ben super spiritueel maar ook heel erg aards, maar je krijgt heel veel tekens van het universum. Het is heel bijzonder.

[00:06:01.320] – Debbie Bernasco
Dus er loopt ook voor jou een tweelingziel rond.

[00:06:04.650] – Mariska van Dam
Nou en we hebben nog een maand in 2022, dus ik ben benieuwd wie ik nog tegen ga komen dan deze maand. Ik heb nog een reis te maken, dus wie weet.

[00:06:16.380] – Debbie Bernasco
Ja, daarom. Want we gaan het vandaag hebben over de plant medicijn, en dat hadden we dus echt nooit verwacht. In 2021 had ik niet verwacht dat ik dit zou gaan doen, maar om gelijk die sprong te gaan maken naar de plant medicijn, laten we even… Want je zei: “Focus”, en achteraf focus op angsten.

[00:06:37.140] – Debbie Bernasco
Ik heb mijn verdieping al verteld en daaruit dat ik mijn tweelingziel heb ontmoet, wilde ik verder de verdieping in. Ga ik dadelijk wel wat over vertellen. Maar hoe was jouw weg eigenlijk naar het plant medicijn?

[00:06:52.080] – Mariska van Dam
Bij mij zat het meer in dat ik van het één in het ander ben gerold. Dat begon met de uitnodiging om naar een zweethut ceremonie te komen.

[00:07:02.820] – Debbie Bernasco
Oh ja, daar ben ik ook geweest.

[00:07:04.890] – Mariska van Dam
Nou, ik vond dat best spannend, jij?

[00:07:07.080] – Debbie Bernasco
Eigenlijk heb ik niet zoveel angsten meer, maar waar ik een grote angst voor zou hebben is de zweethut. En prompt kreeg ik deze voor mijn verjaardag, en waarom? Omdat ik toch wel een klein beetje claustrofobisch ben.

[00:07:22.530] – Mariska van Dam
In de zweethut, kan je jezelf ook wel aardig tegenkomen.

[00:07:25.260] – Debbie Bernasco
En toch had ik het niet.

[00:07:26.490] – Mariska van Dam
Nee?

[00:07:26.850] – Debbie Bernasco
Nee, want – en dat is het hele mooie – ik had voor mezelf: ik ga volledig in overgave en het is natuurlijk hartstikke klein, iedereen zit tegen je aan. Lekker zweterig. Ik heb me voorover gebogen, ik heb me heel erg op m’n ademhaling gelet en toen was alles oké. Ik vond het heerlijk.

[00:07:44.940] – Debbie Bernasco
Oh wauw! Nou, ik heb wel de hele reis gestruggled daar nog tegen hoor. Ik vond het wel heel spannend.

[00:07:50.940] – Debbie Bernasco
Maar daar gaat hij over. Als jij struggled, dan blijf je doorstrugglen.

[00:07:55.110] – Mariska van Dam
En dat inzicht kwam redelijk snel ook wel weer tot mij, dat ik dacht: oh, ik ben heel erg aan het vechten en wat als dit er gewoon mag zijn? En toen ging het ook steeds beter, en toen kon ik ook langzaamaan rechtop gaan zitten, in plaats van plat op de grond te liggen.

[00:08:10.620] – Debbie Bernasco
Hoe lang duurde het, dat je de struggle voorbij was?

[00:08:16.140] – Mariska van Dam
Ik denk anderhalf uur.

[00:08:17.790] – Debbie Bernasco
Oh echt?

[00:08:18.350] – Mariska van Dam
Ja, we hebben er twee keer 2 uur ingezeten volgens mij, ongeveer.

[00:08:22.440] – Debbie Bernasco
Niet wij, want ik had het apart gedaan.

[00:08:25.530] – Mariska van Dam
Nee, maar we hebben het wel bij dezelfde locatie gedaan, dus wij zaten er ongeveer twee keer 2.00u of zo in. Twee keer 2.30u, ik weet niet meer precies. Het was lang. Maar het eerste deel, dat was wel m’n grootste… Daar heb ik wel een beetje geworsteld en toen gingen we dus ’s middags nog een keer in en toen dacht ik: oké.

[00:08:45.750] – Debbie Bernasco
Het viel eigenlijk bij best wel mee, dacht je toen.

[00:08:49.050] – Mariska van Dam
Ja, dit kan ik.

[00:08:50.940] – Debbie Bernasco
En was dat voor jou ook, toen je in die overgave ging, dat je dacht: als ik dit kan, dan kan ik andere dingen ook aan.

[00:08:58.940] – Debbie Bernasco
Zeker.

[00:09:00.550] – Debbie Bernasco
Ja? Wat heb je nog meer gedaan bijvoorbeeld?

[00:09:02.790] – Mariska van Dam
Ik heb een training gevolgd over de karakterstructuren en in dit geval was die training, ik denk voor 75% naakt.

[00:09:10.290] – Debbie Bernasco
Dat meen je niet? Ik heb die studie ook gedaan, maar ik hoefde niet naakt.

[00:09:14.340] – Mariska van Dam
Wij wel.

[00:09:15.610] – Debbie Bernasco
Wat bijzonder.

[00:09:16.770] – Mariska van Dam
Maar heel mooi. En ook voor mij…

[00:09:20.250] – Debbie Bernasco
Wat maakte het zo mooi?

[00:09:22.530] – Mariska van Dam
Ik vond het ook weer echt een angst overwinnen. Gewoon bloot zijn en ik ga naar de sauna, dat vind ik helemaal niet spannend. Maar nu werd je echt bloot bestudeerd, nu werd je-

[00:09:37.240] – Debbie Bernasco
Wat deed dat met je?

[00:09:38.520] – Mariska van Dam
Dat is kwetsbaar, heel kwetsbaar voel je je dan.

[00:09:42.060] – Debbie Bernasco
En waarom?

[00:09:45.680] – Mariska van Dam
Omdat er, zeker toen nog, ik moet zeggen dat ik daar de laatste maanden heel hard aan gewerkt heb, ook nog heel veel schaamte op mijn lichaam zat. Dat was best spannend: dansen in je blootje, elkaar een knuffel geven in je blootje. Dat vond ik wel next level.

[00:10:05.940] – Debbie Bernasco
Oké en komt dat omdat je dan zo bent opgegroeid, dat dat niet zo passend was in je jeugd?

[00:10:13.900] – Mariska van Dam
Ja, terwijl ik daar toch wel vrij in opgevoed ben. Ik weet niet zo goed of dat daarin zat, maar ik vond het wel gewoon een spannend iets en tegelijkertijd heel bevrijdend.

[00:10:28.330] – Debbie Bernasco
Ja, lijkt me heel erg mooi. Ik kan me wel voorstellen dat het heel kwetsbaar is, want je kan je nergens meer achter schuilen.

[00:10:35.500] – Mariska van Dam
Nee, je kan je nergens achter verschuilen.

[00:10:37.030] – Debbie Bernasco
Het is echt open en bloot. En dit ben jij, met alles wat ik ben, dit is wie ik ben.

[00:10:46.230] – Mariska van Dam
Precies.

[00:10:47.080] – Debbie Bernasco
Ja wel mooi lijkt me dat.

[00:10:47.960] – Mariska van Dam
Heel mooi. En daarin kwam ik ook heel erg tegen hoe ik mezelf klein en gevangen hou. En wat als ik dat nou eens los zou laten en vrij zou dansen, vrij zou bewegen, vrij iemand zou omhelzen, of ontmoeten?

[00:11:07.840] – Debbie Bernasco
Dat gaat ook over intimiteit.

[00:11:09.730] – Mariska van Dam
Ja, enorm.

[00:11:12.370] – Debbie Bernasco
Daar hebben we het vorige keer in onze podcast ook over gehad, dat intimiteit… Het komt heel erg door de vrouwenlijn, dat intimiteit voor veel vrouwen een dingetje is en dat gaat niet over seks, maar dat gaat over nabijheid. Hoe nabij kan je iemand hebben? En dat gaat ook over ontvangen en jezelf kunnen geven, aan kunnen kijken, gelijkwaardigheid, veiligheid in jezelf voelen.

[00:11:38.470] – Mariska van Dam
Moet je maar eens opletten, dat was voor mij niet heel ingewikkeld of zo, maar als je elkaar een knuffel geeft, gewoon met kleding aan, als ik jou vanavond ontmoet weer dan geef je elkaar een knuffel, hoe vaak mensen niet met dat bekken ver naar achter staan. Dus je geeft elkaar wel een omhelzing, maar je bekken die druk je weg. Dat daar de connectie niet mag zijn. Dat vond ik daar echt een eye opener, van: “Hey, maar mag dat deel ook meedoen?” En dat gaat niet over seksualiteit. Nee, het gaat over intimiteit.

[00:12:12.820] – Debbie Bernasco
Het gaat over geven en ontvangen. En zou jij met mij, als we elkaar dadelijk zouden knuffelen, zouden we dan helemaal tegen elkaar aan kunnen staan?

[00:12:23.410] – Mariska van Dam
Ja.

[00:12:24.740] – Debbie Bernasco
Ja, want ik denk dat ik daar ook geen schaamte… Nu heb ik dat helemaal niet zo.

[00:12:29.540] – Mariska van Dam
Ik was me er niet eens bewust van, dus die kreeg ik ook terug gespiegeld.

[00:12:35.030] – Debbie Bernasco
Maar ligt het ook niet aan aan wie je jezelf wilt geven en ontvangen.

[00:12:42.940] – Mariska van Dam
Ik denk het wel en toch is het ook iets waar je niet over nadenkt.

[00:12:50.900] – Debbie Bernasco
Nee, daar gaat het dus over. Het is heel onbewust, dat heeft altijd met de chemie te maken. Kijk, weet je, wij scheiden allerlei stofjes af en dat is heel onbewust. Dat is ook met verliefdheid natuurlijk van: waarom voel je bij de ene de chemie en voel je die woeste aantrekkingskracht? En bij een ander niet. En dan kan niet zo zijn, als je een man of een vrouw ontmoet en je scheidt wat stofjes af, dat je die aantrekking wel hebt van: “Hey, aan jou wil ik me geven en van jou wil ik ontvangen.” En dat je bij de ander dat niet hebt.

[00:13:25.310] – Mariska van Dam
Ja, mooi. Dat kan.

[00:13:32.540] – Debbie Bernasco
Nou ja, mooi inzicht weer.

[00:13:37.460] – Mariska van Dam
Dat was voor mij ook wel een een angst overwinnen, de training. En daar werd ik me dus heel erg bewust van die gevangenis waar ik me in zet en doordat inzicht gaf me dat weer verruiming om bij jou hier op de veranda voor het eerst kennis te maken met plant medicijn.

[00:13:56.720] – Debbie Bernasco
Ja, ik wil nog even terug, dat je het zegt: “In de gevangenis.” Ik vind daar intimiteit ook een beetje mee te maken hebben. Ongeremd zijn, voluit kunnen leven, vol overgave plezier hebben: “Dit is wie ik ben en ik mag er zijn met alles wat ik ben. En ook waar ik nog mijn angsten voor heb.” Hoe mooi zou dat zijn, als je jezelf helemaal kunt omhelzen? En als we het even over die overgave hebben, en dat is wat ik een beetje bij jou merk: “Ik heb mijn angsten, ik heb mijn belemmeringen, ik heb mijn overtuigingen. Ik kan me daar laten van weerhouden, ik kan er van wegvluchten, ik kan vermijden, maar ik ga het aan.”

[00:14:46.760] – Debbie Bernasco
Zoals ik jou vroeger natuurlijk ken, want ik ken je al een lange tijd, was je ook wel iemand als je ergens tegen aanliep, dat je zoiets had van: “Laat mij dit helemaal alleen doen. En ik moet hier van weg.” En dan vluchtte je weg, echt vermijden.

[00:15:05.930] – Debbie Bernasco
Nu is het dat je het echt aangaat, alleen of samen. Dus ook met die microdosering, dat die ongeremdheid er was: “Ik ga dit aan en het lijkt me hartstikke leuk om dit samen met jou te doen.”

[00:15:22.220] – Mariska van Dam
Dat heeft het mij echt gebracht. Dit was mijn proces naar de plant, wat was jouw proces naar het plant medicijn?

[00:15:28.370] – Debbie Bernasco
Nou, omdat wat ik zei, ik wilde echt een deep dive maken. Maar ik merkte aan alles en misschien was dat wel de opening, naar dat plant medicijn, want ik wilde heel graag weer een opschoningstraject in. En voor mij is dat zo belangrijk: hoe schoner je van binnen bent en dat is voor coach heel erg belangrijk. Want altijd jezelf blijven opschonen, zuiver zijn. En voor mij is het zo belangrijk om zuiver in de liefde te zijn en in lijn met de goddelijke bron, voor mijn dienstbaarheid. Alles in mij zei dat daar de verdieping in zat en dat het gewoon weer tijd was voor een opschoningsrondje.

[00:16:19.490] – Debbie Bernasco
Mensen in mijn omgeving die hadden het over het plant medicijn. Daar is het eigenlijk mee begonnen, zij begonnen met de ayahuasca en de truffel ceremonie. Dat vond ik nog een brug te ver, maar toch had het mijn interesse. Ook omdat ik een aantal docu’s had bekeken op Netflix, wat psychedelica doet in de heling van de mens. Werd in de jaren ’60 en ’70 heel erg veel gebruikt. Toen kwam er een rem op, maar dus eigenlijk weer een een herbeleving van de psychedelica. En is laatst ook in de tweede kamer geweest en dat ze het echt helemaal te gek vinden wat er gebeurt. Dat het echt een bekrachtiging is tot diepe heling van trauma’s.

[00:17:11.450] – Debbie Bernasco
Dat had ik dus bekeken. Dus ik dacht: ik vind het een brug te ver nog ayahuasca. Het had wel mijn interesse, maar ik dacht ik ga eerst klein beginnen. En dat was de microdosering en dat heb ik toen een paar keer gedaan. Ook een kuur gedaan, dus in mijn vorige podcast heb ik het erover gehad. En toen dacht ik: ik ben nu klaar om dieper te gaan. En toen heb ik een opschoningstraject gemaakt voor mezelf en toen dacht ik van: ik ga een aantal ceremonies doen. Ik heb toen de choco bliss ceremonies gedaan, een paar keer, voor jou wel bekend, gaan we het zo over hebben. De truffel ceremonie heb ik gedaan en ik heb drie januari mijn ayahuasca ceremonie en jij de?

[00:18:02.720] – Mariska van Dam
18 december.

[00:18:03.580] – Debbie Bernasco
18 december. En nu is de vraag: waar gaan we beginnen? Zullen we eerst bij de choco bliss beginnen en dan vanaf daar vertellen, en dat ik dan ook over de truffel ga vertellen en wat mijn wijze lessen en voorbereidingen was?

[00:18:19.730] – Mariska van Dam
Ja precies, want jij hebt dus al de truffel gedaan. Maar inderdaad, laten we beginnen bij de choco bliss. Want dat heb je voor de truffel gedaan, toch?

[00:18:25.970] – Debbie Bernasco
Ja, dat heb ik voor de truffel gedaan.

[00:18:30.820] – Mariska van Dam
Wat is choco bliss?

[00:18:31.750] – Debbie Bernasco
Choco bliss is rauwe chocolade en daar zit wat ayahuasca en caapi in en ik dacht: dat is wel mooi, omdat ik de ayahuasca ceremonie inga. Daar zit wat ayahuasca in.

[00:18:43.690] – Mariska van Dam
En wat is caapi?

[00:18:46.600] – Debbie Bernasco
Dat is een MAO-remmer en je gelukshormonen komen dan vrij en dan gaat je hart ook openstaan. Ze noemen het ook wel een hart opener. Ik heb zo’n heel traject van opschoning en ik dacht… Ik had de microdosering gebruikt van choco bliss en dat deed al wat met me, en ik dacht: ik ga de verdieping in, ik ga nu wat met ayahuasca doen. Deze heb ik als eerste uitgeprobeerd hier op kantoor. Eerst een halfje gedaan.

[00:19:25.390] – Mariska van Dam
En hoe was dat?

[00:19:26.260] – Debbie Bernasco
Eerst het halfje? Ik werd gewoon ontspannen. Er gebeurde niet zo veel en ik denk: is dit het? En toen heb ik het de andere halfje genomen en toen begon het wel en toen zag ik allerlei kleuren. Dat was ontzettend mooi. En ik kreeg een aantal boodschappen en één van de boodschappen was dat Renee eeuwenlang al mijn begeleider is. En vond ik heel mooi. En ik kreeg ook nog een andere boodschap van mijn tweelingziel, kreeg ik door. Want ik krijg heel erg een helder weten en een hele heldere stem krijg ik altijd door. En het klopt altijd wat er gezegd wordt.

[00:20:07.630] – Debbie Bernasco
Nou toen ik dat had gedaan, toen dacht ik: nou. Want het was eigenlijk een soort van try out, om even voor mezelf te proberen. Ook omdat ik dit wilde gebruiken met de coaching.

[00:20:18.670] – Mariska van Dam
En vond je het eng?

[00:20:20.140] – Debbie Bernasco
Nee, helemaal niet. Nee, helemaal niet. Ik was vol vertrouwen, vol overgave. Ik denk zo’n heel klein bonbonnetje.

[00:20:28.450] – Mariska van Dam
Het is niks.

[00:20:29.060] – Debbie Bernasco
Dat weet jij ook. Toen een week later, toen ben ik hier naartoe gegaan. Helemaal in m’n eentje hier op kantoor, het is natuurlijk een hele fijne sfeer hier. Heb ik een lekker muziekje opgezet. En er wordt ook gezegd om eerst een soort van gebed te doen, dat heb ik gedaan. En ik dacht: ik neem het in. Toen heb ik gewoon een hele bonbon ingenomen en dan schijnt het na 40 minuten te werken en dat deed het. Ik zag prachtige kleuren. Het was echt heel mooi, ik zag allerlei patronen. Ik zat in de muziek en ik kreeg allerlei hele mooie patronen te zien van rood, en als de stem diep was dan ging die patronen er dieper in en werd de kleur donkerrood en dan werd de stem wat lichter en dan ging die patronen omhoog. Wat lichter en dan zong er opeens een vrouw en dan werden de kleuren goud en allemaal rondingen.

[00:21:30.070] – Debbie Bernasco
Ik genoot echt, ik denk: oh prachtig! En toen was dat afgelopen en toen kwam weer die heldere stem en toen kreeg ik allerlei dingen door. Allerlei dingen, ook in het proces waar ik nu zat, waarom dat ook was en wat voor betekenis dat had en wat het me uiteindelijk zou brengen. En het grappige was ik kijk even op het kussen van m’n bank en dan zie je wel even een beetje de patroontjes dansen, maar verder niet. En wat ik ook wel heel grappig vond was, het kan ook dingen vergroten en opeens werd iets heel erg vergroot. En toen dacht ik: nee, dat kan toch niet waar zijn? En toen dacht ik: nee tuurlijk niet Debbie, weet je, het wordt extra vergroot. Alles wat in je zit, wordt ook heel erg versterkt en vergroot en dat vond ik zo mooi.

[00:22:23.650] – Mariska van Dam
Zowel positief als negatief?

[00:22:25.270] – Debbie Bernasco
Ja, alles wat in je zit. Als iets positief is, dan wordt het versterkt en wordt het heel erg mooi gemaakt. En dan kan je het op een bepaalde manier bekijken. Maar het kan ook natuurlijk nog angsten zijn en dat blijkt dus dat je dat nog aan mag kijken.

[00:22:40.240] – Mariska van Dam
Had jij daar last van? Had je daar iets in?

[00:22:42.070] – Debbie Bernasco
Nee, helemaal niet. En wat het ook doet, de choco bliss met ayahuasca, ook met die microdosering: hetgene dient zich aan, wat aangekeken mocht worden. En dat dat was en ik heb het heel goed aangekeken en vooral toen het zo vergroot werd, dacht ik: oké Debbie, nu word je gechallenged om te kijken uit welk perspectief je gaat kijken. En dat vond ik heel mooi, want dat vond ik de inzicht, op dat moment.

[00:23:13.450] – Debbie Bernasco
Toen ben ik hier even gaan lopen en toen moest ik eigenlijk lachen om mezelf en toen ben ik weer gaan zitten en toen dacht ik: wow, dit is zo mooi! Ook de boodschappen wat ik allemaal doorkrijg en de inzichten. Ik ben eigenlijk wel klaar voor een truffel ceremonie, om verder op te schonen. En dat paste ook precies in het proces waar ik dan inzat. Maar, nu heb ik even een tijdje verteld over de choco bliss. Ik heb een ceremonie met jou mogen doen.

[00:23:45.730] – Mariska van Dam
Ja, ik vind het zo leuk om jouw verhaal daarin te horen. Want mijn ervaring met de choco bliss, afgelopen zondag, die is zo anders dan jouw ervaring.

[00:23:58.110] – Debbie Bernasco
Maar misschien is het dan wel even goed om te vertellen dat wij samen een ceremonie hebben gedaan: de Scully en dat we eigenlijk op basis van dat, dat we eigenlijk samen erover eens waren dat jij met mij een ceremonie ging doen.

[00:24:13.920] – Mariska van Dam
Dat klopt, ja.

[00:24:15.150] – Debbie Bernasco
En wij hebben gelachen met die Scully.

[00:24:17.280] – Mariska van Dam
Ja die Scully dat was echt… Debbie die zei tegen mij: “Je moet mee naar een naar een leuke goede training, of ceremonie.”

[00:24:25.410] – Debbie Bernasco
Ceremonie stond er op de website.

[00:24:25.410] – Mariska van Dam
“Je moet mee naar een leuke ceremonie, en daar gaan we ook iets met het plant medicijn doen”, “Oké, wat dan?”, “Ja dat weet ik niet helemaal precies, maar het is echt heel bijzonder.”

[00:24:40.680] – Debbie Bernasco
Had ik gehoord.

[00:24:41.340] – Mariska van Dam
Had ze gehoord. Oké, wij daar naartoe. Nee, het was anders, ik dacht: ik wil weten wat we gaan doen.

[00:24:49.890] – Debbie Bernasco
Controle.

[00:24:50.640] – Mariska van Dam
Controle. Maar ik dacht: dat plant medicijn, ik had toen alleen nog die microdosering gedaan, dus ik wil gewoon weten wat we gaan doen. Dus ik bel die mensen op om dat te vragen. “Nee hoor mevrouw, we gaan helemaal niks met plant medicijn doen.”

[00:25:04.020] – Debbie Bernasco
Ik vond dat zo’n teleurstelling.

[00:25:05.420] – Mariska van Dam
Ja, jij vond dat echt een teleurstelling.

[00:25:06.960] – Debbie Bernasco
Ik had bijna geen zin meer om te gaan.

[00:25:08.460] – Mariska van Dam
Nee, maar we zijn gelukkig wel gegaan, want het was echt een hele mooie ceremonie.

[00:25:13.170] – Debbie Bernasco
Het was een hele mooie reis, iets in mij zei: “Debbie je moet echt wel gaan, ook al is het geen plant medicijn”, want ik had hele goeie verhalen gehoord over deze mensen. En het grappige was ook toen we een rondje deden, want Michel was er ook, een goeie vriend van ons, en ik dacht: nou, we gaan met zijn drietjes. En daar zat ik daar in de cirkel met jullie tweetjes. “Ja, wat doe jij hier Debbie?”, “Nou eerlijk gezegd, ik dacht dat ik voor een plant medicijn kwam. Het is een kleine teleurstelling dat ik hier zit, maar ik sta hier helemaal open om te mogen ervaren wat ik ervaar.” Jij zat naast me, jij had eigenlijk hetzelfde.

[00:25:55.800] – Mariska van Dam
Ja, maar we waren wel heel nieuwsgierig, want we hebben eigenlijk de voorouderlijn opgesteld.

[00:26:02.130] – Debbie Bernasco
Ja en opgeschoond.

[00:26:03.150] – Mariska van Dam
En opgeschoond. En ik mocht – dat vond ik heel tof – ik mocht mijn lijn opstellen en dat was heel bijzonder.

[00:26:10.510] – Debbie Bernasco
Ja, zullen we het daar eens heel even over hebben? Want dat is een mooie insteek ook vanuit jouw choco bliss.

[00:26:15.570] – Mariska van Dam
Ja, ik mocht mijn mijn vrouwenlijn opstellen, mijn moederlijn opstellen. En daarin kwam ook… Zij stelde mij ook de vraag: “Heb jij kinderen?” En zoals jullie misschien nog weten, ik ben ongewenst kinderloos. Of ik heb een onvervulde kinderwens. Dus nee, ik heb geen kinderen en dat draag je toch met je mee. Ondanks dat ik daar heel goed mee om kan gaan, is het toch een onderdeel van mij en blijft dat ook altijd nog wel een kwetsbaar onderdeel. Dus zij stelde mijn verlangen op. Dus voor mij kwam waarbij de ander een dochter werd opgesteld, was dat bij mij in eerste instantie een kleed.

[00:27:00.250] – Debbie Bernasco
Maar jij had wel de vraag van: “Ik kan geen kinderen krijgen en ik wil eigenlijk weten wat mij nu te doen staat in de wereld.” En wat ik heel mooi vind en dan zie je dat iemand heel capabel, heel wijs is, ga niet voorbij jouw verlangen, want het is nog steeds een verlangen van je om een kind te krijgen.

[00:27:17.950] – Mariska van Dam
Dus dat verlangen werd opgesteld. En dat mocht ik aankijken en het begon als een deken en iemand voelde van: “Ik ben dat verlangen.” Dus er nam letterlijk iemand de plaats in van mijn verlangen. En dat was zo confronterend dat daar nu ineens een, het was natuurlijk een volwassen vrouw, maar een kind lag. En dat was echt heel heftig. En Ik werd daar heel mooi doorheen begeleid en heel veel verdriet om gehad. En ik mocht daarna ook de leegte instappen en de ruimte pakken.

[00:27:55.390] – Debbie Bernasco
Je bent zo gevangen en je mocht nu de ruimte pakken. Wat ik heel bijzonder vond, want jij ging expres met je rug – dat zei je later – met je rug tegenover mij zitten, zodat je mij niet kon aankijken en dat je dan niet zou huilen. Het meest bijzondere was dat, want eigenlijk zitten wij nooit naast elkaar, maar dat wij in de kring naast elkaar zaten en ik wilde heel graag dat jij opgesteld werd. Daar deed ik ook alles voor. Ik voelde ook dat je opgesteld werd en het meest bizarre was dat ik heel last van mijn baarmoeder kreeg en van mijn onderrug. En het werd steeds erger en erger.

[00:28:32.920] – Debbie Bernasco
Jij ging zitten in de lijn en ik voelde direct dat ik in het systeem hoorde, maar ik wilde niet. Ik had enorme weerstand, ook omdat ik zo’n pijn aan mijn rug kreeg. En Sarah, die het begeleidde, die zei elke keer… Die keek me maar aan: “Jij hoort in het systeem, jij hoort in het systeem.” Ik zei: “Nee hoor, helemaal niet. Nee hoor.” Zegt ze: “Waarom ga je er niet in?” Ik zeg: “Ik heb weerstand.” En toen kwam jouw moeder en toen kwam een oma en jij bent geopereerd aan je knie en zij ging liggen, want ze kon niet op haar benen staan.

[00:29:06.640] – Debbie Bernasco
En toen kwam er een gat en daarachter ging een man staan en die stond eigenlijk voor de mannelijke energie. En wat daar gebeurde, ik kan het jullie niet vertellen wat er gebeurde met die man. Maar die begon helemaal te trillen, te bewegen, allerlei geluiden te maken.

[00:29:29.290] – Debbie Bernasco
En toen keek Sarah mij weer aan: “Debbie, jij hoort tussen de overgrootmoeder en die man te staan, of te liggen.” Nou ik kon niet staan, want ik had echt enorm last van mijn baarmoeder, dus ik lag ook. En toen heeft een ander begeleidster, die kwam naar me toe en die vroeg aan mij: “Kan je op je handen en knieën staan, of zitten?” Ik zei: “Als het moet, dan moet het.” En wat er toen gebeurde. Dat was zo enorm bizar. Ik voelde heel mijn armen trillen, mijn benen begon te trillen, dat zei zij ook, want zij had een hand op mijn buik gelegd. En zij zei ook: “Ik voelde vanuit je baarmoeder dat het enorm begon te trillen, en die trilling kwam hoger en hoger en hoger.” En dat voelde ik ook.

[00:30:23.170] – Debbie Bernasco
Nogmaals lieve luisteraars, ik ben heel erg nuchter, maar wat er toen gebeurde, het leek echt iets van buitenaf wat wel in mijn in mijn systeem speelde. Er kwamen oerkreten uit van verscheuring, van verdriet, van verlating en onderdrukking. En eigenlijk wat in jouw systeem allemaal heeft plaatsgevonden, maar ze zei tegelijkertijd ook later bij de bespreking dat dat ook in mijn systeem is geweest.

[00:30:55.150] – Debbie Bernasco
En het was heel heftig dat zelfs Michel, twee mannen waren er, dat hij helemaal tranen in z’n ogen kreeg. Hij zei later tegen mij, hij kwam naar me toe, maar hij omhelsde me en hij zei van: “Ik dacht eerst dat het een beetje…” Eerst was iemand anders opgesteld en daar waren ook allerlei dingen mee en hij zei: “Ik geloofde het niet, ik vond het allemaal spooky spooky. Het was zo ver buiten van me vandaan.” En hij zei: “Dan krijg je al die stemmetjes, maar toen dat met jou gebeurde…” Hij zei: “Het raakt me zo enorm diep, wat daar gebeurt.” Toen dacht ik: dit kan alleen maar waar zijn. En toen is hij later ook opgesteld.

[00:31:40.640] – Mariska van Dam
Dus ik kreeg wel heel veel negatieve energie, heel veel verdriet, kreeg ik mee, maar ik zat wel met m’n rug naar iedereen toe. Dat was zo mooi, ik mocht mijn verdriet dragen, ik hoefde me niet te bekommeren om jullie verdriet, of de pijn die achter mij zat. Ik hoefde mij alleen maar te richten op het kind dat voor mij lag.

[00:32:04.100] – Debbie Bernasco
En toch was het in jouw systeem gebeurd, in de vrouwenlijn.

[00:32:08.030] – Mariska van Dam
Het inzicht wat ik er echt uithaalde was voor mij, dat in mijn hoofd dat ik heel goed met de kinderwens om kan gaan, maar dat mijn lijf nog wat op te schonen heeft.

[00:32:23.510] – Debbie Bernasco
En dat is het bruggetje eigenlijk.

[00:32:26.210] – Mariska van Dam
Dat is het bruggetje naar de…

[00:32:28.730] – Debbie Bernasco
Naar de choco bliss wat wij eigenlijk… Toen hadden we gezegd: “Dit moeten we verder uit gaan werken.” Want wij zijn vrijdag geweest en toen hebben we zondag de choco bliss gedaan. Jij bent hier dus geweest en je hebt de choco bliss genomen. Vertel maar.

[00:32:52.460] – Mariska van Dam
Jij vertelde net een heel ander verhaal, dan dat ik het ervaren heb voor mijzelf. Mijn hele lijf begon te schudden.

[00:33:01.970] – Debbie Bernasco
Het trauma mocht eruit.

[00:33:04.100] – Mariska van Dam
Ik had van tevoren, en dat had ik jou eigenlijk niet gezegd, ik had de intentie opgeschreven: “Ik wil verdriet in m’n lijf loslaten en mijn bekkengebied, mijn baarmoeder openen.” Dat was mijn intentie voor de reis en ik lag daar. En echt, ik heb iedere spier in mijn lijf, heb ik voelen trillen, heeft geschud, heeft getrild van mijn tenen tot mijn kruin, mijn handen, mijn vingers, van links naar rechts, van onder naar boven, álles heeft getrild.

[00:33:33.920] – Debbie Bernasco
Eruit getrild

[00:33:34.580] – Mariska van Dam
Eruit getrild. Ik kon het ook niet stilhouden.

[00:33:37.640] – Debbie Bernasco
Nee, want ik heb een video gemaakt, om het jou te laten zien, je zat helemaal te schudden en te shaken.

[00:33:42.780] – Mariska van Dam
En dan werd het heel even rustig en hop, daar ging ik weer. Dus ik had geen kleuren, nee, nauwelijks niet. Ik had een rust in m’n hoofd, dat vond ik heel grappig. Ik was heel rustig in m’n hoofd, ik vond het ook helemaal niet eng dat ik zo aan het schudden was.

[00:34:00.380] – Debbie Bernasco
Het was echt loslaten.

[00:34:01.520] – Mariska van Dam
Ja, het was echt loslaten. En dat weet ik.

[00:34:04.370] – Debbie Bernasco
Weet je wat je los hebt gelaten?

[00:34:09.040] – Mariska van Dam
Ja, ik heb heel veel verdriet en spanning dat vast zat in mijn lichaam, en dat kan al in de generaties voor mij zijn, maar ook zeker het kinderwens traject dat wij gehad hebben, het iedere keer bij de gynaecoloog in de stoel liggen met heel veel spanning in je lijf. Ik heb het gevoel dat die spanning nog altijd in mijn lichaam vast zat en dat ik dat los getrild heb.

[00:34:32.170] – Debbie Bernasco
Die stress.

[00:34:32.950] – Mariska van Dam
Die stress eruit heb. Mijn lijf voelt echt lichter.

[00:34:36.730] – Debbie Bernasco
Toen je binnenkwam net, dacht ik: wauw, wat is er met jou gebeurd? Mooi wat dan de microdosering eigenlijk doet? Dit mocht aangekeken en gevoeld worden en dit mocht losgelaten worden. En dat is zo mooi. Wij hebben dat afgelopen vrijdag dan gedaan, die sessie. En laten we het even coaching noemen. En dat is wat er zo in mijn trajecten gebeurt: ik coach, ook met microdosering, en dan komt het trauma, de onverwerkte situatie en emoties onder een belemmering, angst of schaarstemindset, die wordt dan losgelaten en verwerkt. En wat op diepere lagen zit en wat verdrongen is uit jouw leven, of uit de vrouwenlijn. Dan krijg je totale verlossing en dat is opschonen.

[00:35:26.650] – Mariska van Dam
Absoluut. Dus dat is ook wel weer een mooi bruggetje naar eigenlijk het volgende wat op mijn lijstje staat en wat dus ook op jouw lijstje staat: de ayahuasca.

[00:35:38.080] – Debbie Bernasco
Ja, dit is eigenlijk de pre dingen. Ik heb 3 januari inderdaad de ayahuasca, maar ik heb wel de truffel gedaan.

[00:35:46.480] – Mariska van Dam
Ja, jij hebt de truffel gedaan, hoe was dat? Dat is niet de choco bliss zeg maar, dat is wel next level.

[00:35:53.110] – Debbie Bernasco
Ja, want jij hebt bij mij de microdosering truffels gehad. Dan is het vijf bolletjes of zo.

[00:36:01.060] – Mariska van Dam
Dat is echt nog geen vierkante centimeter in je hand.

[00:36:04.360] – Debbie Bernasco
Nou je wil niet weten. Ik zat daar, ik kreeg echt een hele schaal, echt zo’n kommetje vol met truffels. En die moest ik echt doorkauwen, dat het soort van sap was en doorslikken.

[00:36:17.250] – Mariska van Dam
Lekker?

[00:36:18.400] – Debbie Bernasco
Het is een soort van walnoten, vond ik.

[00:36:22.930] – Mariska van Dam
Maar voordat je gaat vertellen over de reis, hoe heb je je hierop voorbereid?

[00:36:27.610] – Debbie Bernasco
Ja, dit is ook wel heel erg bijzonder. Ik had zoiets van: ik wil heel graag die truffel ceremonie doen. En ik zag op instagram dat iemand nog één plek had en – ook zo stom – dus ik, want ik was aan het coachen, en ik dacht: ik wil die plek en ik ga me wel aan het einde van de dag opgeven. Maar ja dan kan iemand zich ook opgeven natuurlijk. Dus einde van de dag had ik haar een mailtje gestuurd en toen zei ze van: “Nee helaas, het zit vol.” En toen was het al donderdag, toen was het donderdag en zaterdag zou die plek zijn. Dus ik hevig teleurgesteld. En toen had ik me opgegeven voor die week daarop, maar toen kreeg ik ’s avonds toch een mailtje dat iemand zich had afgemeld en of ik toch wilde komen.

[00:37:13.780] – Debbie Bernasco
Dat was donderdag en de volgende dag had ik een retraite dag voor één van mijn coachingsgroepen. Dus ik had niet heel veel voorbereidingstijd, maar wat ik wel deed was, en dat kan ik wel heel goed, in volledige rust gaan, geen afleiding, heel erg bij mezelf zijn. En wat ook was, in de voorbereiding had ik ook tegen mezelf gezegd: “Alles wat je ziet is niet echt, in het aardse bewustzijn.”

[00:37:47.330] – Mariska van Dam
En wat bedoel je daarmee?

[00:37:49.580] – Debbie Bernasco
Nou je gaat dingen zien. Om een voorbeeld te geven: je moest die truffels innemen en dan duurt dat ongeveer een half uurtje. En ik moest heel vaak naar het toilet, moest ik plassen. En ik merkte na een half uur dat het begon te werken en ik zag allerlei kleuren. En op een gegeven moment moest ik dus naar het toilet en ik zie die vrouw, die de ceremonie leidde op een bank zitten en ik zag haar als een indiaan zitten en toen dacht ik: in het aardse bewustzijn, is het niet echt. Maar misschien wel in een andere dimensie.

[00:38:25.260] – Mariska van Dam
Zo helder van geest ben je dus nog steeds wel? Dat je dat wel kan bedenken?

[00:38:31.250] – Debbie Bernasco
Ja, eigenlijk ben je ook gewoon helder, net zoals de microdosering, ben je gewoon helder en weet je ook wat er gebeurt. Want ik moest naar het toilet, ik wist precies de weg naar het toilet. Ik wist dat we met vier mensen waren in totaal en waar die vrouw zat. Je bent er gewoon helemaal bij. En dat vond ik heel erg mooi, om te weten van… Wat ik ook tegen mezelf had gezegd: “In het aardse bewustzijn, wat je gaat zien, is niet echt. En het kan wel in een andere dimensie zijn.” En waar ik me ook op had voorbereid is, dat vond ik wel mooi dat zij dat zei: “Als je zo’n ceremonie doet…” Jij hebt bij mij ook gelegen, van hoelang tot hoe lang heb jij gelegen? We begonnen om 10.30u.

[00:39:18.810] – Mariska van Dam
Tot 3.30u of zo, 4.00u.

[00:39:21.440] – Debbie Bernasco
4.00u. Dat is een aantal uren en ik moest daar om 9.00u zijn, ik denk dat we om 10.00u echt begonnen. Dan moet je alles innemen, dus dan begint om 10.30u echt alles te werken, tot een uur of 4.00u. En wat zij zei was, en dat vond ik een hele mooie, zij zei: “Je kan er niet zomaar uit.”

[00:39:47.360] – Mariska van Dam
Oei, dat vind ik ook het spannende eraan.

[00:39:49.040] – Debbie Bernasco
Overgave.

[00:39:49.850] – Mariska van Dam
Overgave.

[00:39:51.860] – Debbie Bernasco
En weet je, paniek, eigenlijk bestaat paniek niet. Paniek ontstaat als je niet in de overgave durft te gaan, als je de controle niet durft los te laten. En dat kwam bij mij ook heel helder binnen van: dan ontstaat paniek en dan ga je ergens in terechtkomen. En dat is waar mensen zo bang voor zijn, want dan kom je in een soort van neerwaartse spiraal, omdat je gaat vechten.

[00:40:19.340] – Mariska van Dam
Hoe doe je dat niet? Dat vind ik dan zo’n uitdaging altijd.

[00:40:22.610] – Debbie Bernasco
Weet je, hoe heet zo’n ding in de zee?

[00:40:25.580] – Mariska van Dam
Draaikolk?

[00:40:26.130] – Debbie Bernasco
Een draaikolk, eigenlijk is dat zo. Dus als jij geen overgave hebt en dan kom je in paniek en word je naar beneden gezogen, ook in de trilling, dan kom je in angsten. Dat is een hele lage trilling. Dus eigenlijk gaat het: ik ging erin, ik ging liggen en ik dacht vol overgave, want het is vertrouwen. Alles mag er zijn, alles wat ik tegenkom mag er zijn. En misschien heel erg raar, want mijn intentie voor deze ceremonie was: dichter bij God zijn. En ik geloof niet in een God in een kerk, maar van de goddelijke bron. Dat was zo wat ik heel graag wilde, omdat dan die liefde zo zuiver is. En toen bedacht ik me: als ik zo dicht bij God ben en God is liefde, dan kan daar nooit kwaad zijn.

[00:41:24.910] – Debbie Bernasco
Dus de donkerte kan er wel zijn, maar die kan je vanuit het licht der liefde bezien. Snap je het?

[00:41:34.390] – Mariska van Dam
Dat bedacht je nog met je nuchtere verstand, zeg maar.

[00:41:37.660] – Debbie Bernasco
Ja en zo kon ik er gewoon in. En toen kon ik ook gewoon bedenken: alles mag er zijn.

[00:41:45.730] – Mariska van Dam
Wow! En toen? Vertel. Ik ben nieuwsgierig, ik hang aan je lippen.

[00:41:52.270] – Debbie Bernasco
Je hebt geen tijd en het is daar ook pikkedonker. En in de eerste instantie krijg ik allerlei kleuren te zien, wat ik hier ook met de choco bliss had. Alleen daar was het met choco bliss wat zachter, hier ging het heel snel, vond ik. Toen dat een beetje over was, toen kreeg ik beelden van een vorige leven, over een situatie, en precies dezelfde situatie wat nu ook in mijn leven zich bevindt. Vond ik zo bijzonder, met een hele heldere tekst.

[00:42:29.650] – Debbie Bernasco
Als dit niet wordt uitgewerkt, dan komt het in ieder leven weer terug. Vond ik heel mooi om te mogen ervaren. En toen begon ook weer die hele heldere stem, dat ik precies op het juiste moment in mijn leven was waar ik zou mogen zijn. En ook dat alles naar dit punt was gebracht, naar de ceremonies, om ook echt verdieping in mijn leven te krijgen voor mijn levensmissie, omdat ik echt mijn levensmissie leef.

[00:42:59.830] – Mariska van Dam
Wow, mooi. En wat was het grootste inzicht, wat je hebt gekregen?

[00:43:05.410] – Debbie Bernasco
Ik heb wel verschillende inzichten gekregen, of je het ook wijze lessen noemt. Eén was bijvoorbeeld: dat angsten echt niet bestaan, maar dat dit echt een illusie van het ego is. Kwam heel heel duidelijk ook naar voren. En wat natuurlijk ook zo is, als je zoiets meemaakt, het versterkt natuurlijk wat nog niet verwerkt is. Maar ik kreeg heel helder door van: “Nee het is een illusie, jouw mind schaapt zulke gedachtes.”

[00:43:39.970] – Debbie Bernasco
In de ceremonie kwam er een moment, en dat vertelde ik laatst ook tegen iemand, dacht ik: ik hoef er niet er in te zitten. Alles wat ik zie en wat ik meemaak in de ceremonie, wat tot mij komt. Ik kan het ook van een afstandje bekijken. En dat vond ik ook wel heel interessant. En toen kreeg ik dus – buiten het feit een stem die mij allerlei dingen zei, wat ik allemaal nog ga meemaken in mijn leven en noem maar op – kreeg ik dus ook inzichten. Er werd ook gezegd: “Dat wat niet opgelost is in je leven, vorige leven, of vrouwenlijn, dat krijg je elke keer op je bordje. En als je het aangaat dan kan je alleen zo’n patronen doorbreken.” Het ging ook over vorige levens, dat elke keer als een verhaal niet is afgerond, kom je weer dezelfde situatie tegen in dit leven en dan is het aan jou of je het wilt afronden.

[00:44:51.040] – Debbie Bernasco
En als je het afrondt ga je weer, zo werd dat gezegd, een level naar boven toe. Eigenlijk nog meer naar het goddelijke toe, en dat je dan nog meer die trilling van liefde wordt. En zo zag ik, dat zei ik al eerder, zo zag ik een beeld van een vorig leven. Van een eenzelfde situatie, wat zich heeft aangediend in mijn leven en dat was heel bizar om te zien. En de vraag aan mij was ook: “Ga je hem afronden?” Vond ik heel mooi.

[00:45:22.600] – Mariska van Dam
Ja, goeie vraag.

[00:45:24.100] – Debbie Bernasco
Ja die vraag werd echt zo aan mij gesteld: “Ga je hem dit keer afronden?” En ik heb “Ja” gezegd.

[00:45:30.850] – Debbie Bernasco
Wat ook heel helder naar voren kwam dat alles, maar dan ook alles bepaald is in ons leven. Alle situaties in je leven zijn zo bedoeld om uiteindelijk totale versmelting met liefde te verkrijgen, maar er zit altijd een vrije wil in. Alle situaties, mensen, ontmoetingen, maken deel van één geheel, een goddelijk plan. Werd ook heel duidelijk gezegd. Er werd ook aan mij laten zien, en ik heb dit ook al een keer eerder gezien, het werd ook een beetje als een lijn uitgetekend met allemaal hoogtepunten. En uiteindelijk is het één geheel en één puzzel, van een goddelijk plan wat wij hier te doen hebben op de aarde. En daarom, alles wat in jouw leven gebeurt, het is niet zomaar. En alles heeft een goddelijke timing. En alles is precies zoals het bedoeld is.

[00:46:40.420] – Mariska van Dam
Is het zo, ik bedoel wat je nu zegt dat weten we ook met dit verstand, is het ook zo dat door zo’n truffel ceremonie, dat het je verstand te buiten gaat? Dat je het veel meer kan voelen, dat het zo is, dan dat het een wijsheid is die we lezen in een boek?

[00:47:01.670] – Debbie Bernasco
Precies, helemaal waar wat jij zegt, het is zo. Hier komt onze mind ertussen, want in een truffel ceremonie en de ayahuasca, je mind is er niet meer, je ego is er niet meer. Hoewel, dat moet daar ik nog wel even wat over zeggen. Maar inderdaad, het is niet dat je het verstand te buiten gaat, het is de waarheid. Je voelt zo’n diep innerlijk weten. Het wordt je voorgespiegeld en natuurlijk, op het aardse weten we het, maar dan doorleef je het, dan voel je het en dan weet je eigenlijk… Dan zijn eigenlijk alle sluiers weg, als je van boven hier op de aarde komt, die zijn dan…

[00:47:44.900] – Debbie Bernasco
Als je hier op aarde komt, dan weet je heel veel dingen niet meer. Maar dan weet je weer: “Oh ja, nee natuurlijk, dit is wat ik ooit bedacht heb, toen ik hier op aarde kwam.” En alle situaties, ook het overlijden van Karin heeft zo moeten zijn, om die mensen en die mensen weer te ontmoeten om weer in deze situatie te komen. Een waarheid en dat je een heel zuiver weten hebt. “Maar nee natuurlijk, dit is ook niet nieuw.” Maar dan is het de waarheid. Dan is er eigenlijk geen twijfel. Er is geen twijfel.

[00:48:20.240] – Mariska van Dam
Voel je dat nu nog?

[00:48:21.260] – Debbie Bernasco
Ja.

[00:48:23.960] – Mariska van Dam
Of verdwijnt dat weer?

[00:48:25.070] – Debbie Bernasco
Nee, ik heb een enorme rust gekregen en een verdieping, echt een verdieping. Ik kan ook echt niet wachten tot ayahuasca er is. En weet je wat het grappige was? Ik had die intentie: ik wil dichter bij God zijn.

[00:48:41.870] – Mariska van Dam
En?

[00:48:43.790] – Debbie Bernasco
Nee.

[00:48:44.330] – Mariska van Dam
Nou, lekker dan.

[00:48:45.030] – Debbie Bernasco
Nee, die kreeg ik dus niet. Ik heb ook zelfs gevraagd: “Mag ik met m’n vader praten? Ook niet. Dit wat ik eigenlijk doorkreeg van alles moet zo zijn, alle situaties en de situatie nu: “Dit is nu belangrijk voor jou om te weten, om echt je missie te gaan leven.” En wat ook nog een inzicht was en dat was heel grappig. Of het een inzicht was, dat weet ik niet. Je krijgt alles door, je krijgt alles door. Maar dan denk je ook wel eens: is dit nou wat ik wil zien? Of wil ik dit nou horen?

[00:49:25.040] – Mariska van Dam
Maar dat heb ik al bij de choco bliss. Dat gaat helemaal niet.

[00:49:31.070] – Debbie Bernasco
Nee, ik had even van: wil ik dit nou horen? Is dit nu echt? Maar ja dat is een mindfuck van het ego en die kwam heel even op, en dat werd ook gelijk gezegd: “Wat wil je geloven? Wil je de mindfuck van je ego geloven? Of geloof je je zuiver innerlijke weten en wat je nu doorkrijgt?” En toen dacht ik: wij worden toch gek gemaakt door onze ego en onze mindfuck. En dan gaat het weer over vertrouwen hebben en dit heeft me echt enorm vertrouwen gegeven, dat alles in ons leven zo mag zijn en dat dat wel onze vrije wil is, om het lot te aanvaarden. En ik aanvaard hem echt. Ik aanvaard hem echt, ik voel me zo in mijn kracht, zo in ongelooflijke liefde.

[00:50:22.520] – Debbie Bernasco
En als we het weer hebben over die opschoning en weer even verhoging van een trilling, die voel ik heel erg en ook de liefde die ik heb mogen ervaren. Want ik had zoiets: als ik de donkerte en schaduws moet zien, dan is dat oké, dan bekijk ik dat vanuit liefde. Nee, die heb ik niet gezien en ik weet niet of dat de volgende keer is. Maar ik heb heel veel liefde gezien, heel veel liefde en zoveel licht en innerlijke vrede.

[00:50:50.930] – Mariska van Dam
Dus dat was een fijne reis?

[00:50:52.190] – Debbie Bernasco
Was een hele fijne reis.

[00:50:54.650] – Mariska van Dam
Ik ben heel benieuwd, want we gaan natuurlijk nu naar de ayahuasca toe, allebei. Apart, maar wel allebei daarnaartoe.

[00:51:03.590] – Debbie Bernasco
Laten we daar maar een vervolg op maken.

[00:51:05.330] – Mariska van Dam
Ja, zeker. Dat is een goed plan, want ik ben heel benieuwd. Ik ben ook benieuwd, je hebt nu de truffel gedaan en dan de ayahuasca. Verwacht je daar nog een groot verschil in qua…?

[00:51:17.360] – Debbie Bernasco
Nou ze zeggen dat het lichamelijk… De truffel, daar krijg je geen lichamelijke klachten van. Dat je niet misselijk wordt of zo, dat is bij de ayahuasca wel. Ik denk dat je bij de ayahuasca misschien nog iets dieper gaat. Dieper van inzichten en het goddelijke, of de schaduwkanten mag zien. Maar ook voor, mijn tip aan jou is: om vol vertrouwen en vooral vol overgave erin te gaan, want voorbij de controle, daar gebeurt het. En dan krijg je zoveel wijsheid wat tot jou komt en dat is echt genieten, Maris.

[00:51:57.610] – Mariska van Dam
Ja, ik kan niet wachten. Ik heb er echt onwijs veel zin in, ik vind het natuurlijk ook wel spannend, maar door wat ik allemaal afgelopen jaar heb gedaan, is die spanning die wordt echt kleiner en de zin wordt echt wel groter. Er komt een vervolg op deze podcast, waarin we denk ik daar meer over gaan hebben, hoe dat was.

[00:52:17.650] – Debbie Bernasco
Ik heb 3 januari, zullen wij in het weekend daarop in 5 januari is dat zo, of 6 januari, zullen we dan deze podcast opnemen? Schrijf jij alles in je schriftje op?

[00:52:26.980] – Mariska van Dam
Ja zeker, Ik schrijf altijd alles op.

[00:52:28.690] – Debbie Bernasco
En dan gaan we het gewoon over onze lessen hebben, die wij hebben gekregen.

[00:52:32.980] – Mariska van Dam
Ja doen we, leuk.

[00:52:34.810] – Debbie Bernasco
Superfijn, dat je hier weer was en het is altijd een feestje met jou. En het is altijd leuk en ik kijk er naar uit om de volgende podcast met jou te maken.

[00:52:46.390] – Mariska van Dam
Ik ook, leuk.

[00:52:48.850] – Debbie Bernasco
Hey lieve mensen, superfijn dat jullie hebben geluisterd naar mijn podcast. Mocht je vragen hebben over deze podcast, stuur me een mailtje naar debbie@bernasco.nl. Wil je gecoacht worden van schaarste naar een rijk leven? Kan je me altijd eens een mailtje sturen naar dezelfde mail adres debbie@bernasco.nl.

[00:53:10.820] – Debbie Bernasco
Dankjewel voor het luisteren en tot de volgende podcast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco