fbpx

Podcast EP 86 – Rust, Rijk en safe


.
Een financiële buffer geeft je rust, vertrouwen en kalmte. Nu en later. En juist nu zien we
waarom dit zo belangrijk is. Die buffer hoeft niet mega groot te zijn, het is maar hoe jij je leven wilt inrichten, waar je tevreden mee bent.

Wat is belangrijk?
Op het moment dat je doodgaat, doet je bankrekening er toch niet toe? Het gaat erom dat je
terug kunt kijken op een aaneenschakeling van mooie momenten…

• Dat je het leven gevierd hebt.
• Dat je hebt genoten van grote en kleine dingen
• dat je in flow hebt geleefd
• dat je tijd hebt genomen voor zelfontwikkeling, je gezin, familie en vrienden.
• Dat je momenten van vrijheid hebt gepakt, door lekker op het water te dobberen, te picknicken, je favoriete boek te lezen, in de moestuin te werken, te wandelen met je geliefde, onverwachts een borrel te drinken met je vrienden, etc.

Dát doet er wel toe. En…

Flierefluitend naar je werk gaan, bruisend van energie omdat je doet wat je echt belangrijk vindt. In je eigen tempo, met misschien een beetje vertraging. Vol vertrouwen. En heel ZEN.

RUST
Ja, vooral ZEN… dat is een manier waarop je in de wereld beweegt. Het is de aard
van het leven zelf, waar je vanaf bent gedreven omdat je voor méér en groter ging in plaats van voor kwaliteit. Geloof me, als jij echt weet wat je wilt, weet je ook de juiste stappen te zetten naar winst en kun je een onderstroom van geld creëren. Dan stroomt het dóór en dat geeft rust. Vanuit rust en kalmte kun je pas echt een enorm bezield en onbevangen leven leiden. Dat is ZEN.

Misschien wil jij ook zo’n RIJK leven, wil je nog meer de schoonheid van het leven gaan ervaren en dát als prioriteit gaan stellen, wat een ongelooflijk geschenk aan jezelf is. Verlang je er niet naar trouw te blijven aan jezelf en je niet meer gek te laten maken door het zogenaamde succes van anderen? Beter naar jezelf te luisteren en werkelijke rijkdom in je leven te verwelkomen, jouw vorm van rijkdom? GUN HET JEZELF. Ook als je veel wilt verdienen of als je veel vrije tijd wilt. Of beide. Prima!

Jouw leven
Stop met nadenken over het leven van andere mensen. Ga tijd en aandacht besteden aan je eígen leven. Stop ook met vergelijken, dat maakt je onzeker en stuurloos en leidt nergens toe. Verspil je tijd ook alsjeblieft niet door constant op social media te zitten. Dit versterkt alleen maar je gebrek aan eigenwaarde en zelfwaardering (waar we het de volgende keer over gaan hebben).

Right… hoe pak je dat nou aan, je leven veranderen en iets meer te vertragen, zodat je kunt genieten van je leven en je business en deze twee meer in balans zijn? Hoe kun je meer genieten van en tijd hebben voor ogenschijnlijk alledaagse dingen? Een zonsondergang, een goed gesprek met je geliefde, een lekker glas wijn… Een mooi – vertraagd – leven, vol aandacht en liefde voor de dingen die je lief zijn. Niet meer in die ratrace, maar alles wat je dierbaar is koesteren en liefhebben.

Tijd is het nieuwe geluk.

Hierbij wat vragen die je verder zullen helpen:

1. De allereerste vraag die jezelf moet stellen is: ben je gelukkig met je manier van leven? Is je antwoord nee, wat heb je dan nodig? Stel deze vragen aan je hart, niet aan je hoofd.
2. De tweede vraag: waar kijk je elke dag naar uit?
3. Wat moet er precies op deze datum, maar dan volgend jaar, veranderd zijn in je leven?
4. Ben je gelukkig met je business? Is je antwoord nee: hoe zou je het anders kunnen invullen?
5. Voor hoeveel procent moet je business deel uitmaken van je leven?
6. Denk heel kritisch na bij deze vraag: Hoeveel geld heb je nodig voor de daadwerkelijke kosten die je hebt en wat wil je extra verdienen (winst) voor je financiële buffer voor nu en later? Dat gaat je rust geven.
7. Hoe ga je zorgen voor die onderstroom aan geld? En met een onderstroom aan geld bedoel ik wat er elke maand automatisch binnenkomt.

Die onderstroom geeft je vrijheid. Maar hoe ga je die onderstroom creëren voor jezelf? Velen denken bij passief inkomen dat als je een programma online plaatst en dit waardevol is, het geld vanzelf binnenstroomt. Maar zo werkt het niet, want je moet dat programma steeds opnieuw onder de aandacht brengen.

Investeren
Maar wat als je telkens winst draait, hiervan maandelijks een bedrag opzijzet voor je investeringspot? Dit kan van alles zijn: in steen, dus huizen kopen en later verhuren wat je elke maand automatisch inkomen oplevert. Of je leent geld uit en rekent een bepaald percentage rente. Je kunt ook gaan beleggen of geld investeren in valuta.

Zelf heb ik het initiatief genomen om een investeringsclub met ondernemers op te zetten. We investeren in Forex trading wat hun de mogelijkheid geeft om maandelijks een onderstroom te krijgen, naast hun inkomen. Als je een huis wilt kopen en je wilt dat met cash doen, dan heb je natuurlijk direct grote sommen geld nodig. Maar als je gaat beleggen of traden, kun je dat al met een kleine inleg doen wat je laat groeien. Als je slim onderneemt en je houdt wat geld over, kan je dit weer investeren. Zo kun je op deze manier ook werken aan die financiële buffer, op een andere manier dan met je business, náást je business.

Wanneer je het maandelijks uit laat keren of het als vermogen laat groeien, geeft het je rust, tijd en vrijheid zodat je van het leven te genieten. Nú en niet pas op je 65e. Dat noem ik een Rijk Leven voor jezelf creëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco