fbpx

Podcast EP:89 Hoe kan je als ondernemer eigen vermogen opbouwen?


.
Naar aanleiding van de vraag op mijn Facebookpagina ‘of ik wist of er goede boeken zijn over investeren en vermogen opbouwen’, dacht ik, dit is een mooi en interessant onderwerp voor een podcast.

Vermogen opbouwen en investeren kan je als ondernemer op 2 manieren doen: je kunt vermogen opbouwen in je bedrijf of buiten je bedrijf. In mijn podcast leg ik het verschil uit. Ook vertel ik in mijn podcast hoe je met je vermogen kunt investeren.

Vermogen opbouwen geef je rust voor nu en later. Als we kijken naar het nu, kan je met een financiële buffer klappen opvangen, vooral als er een crisis is. Ik onderneem dit jaar al 20 jaar en de coronacrisis is voor mij eigenlijk de ‘4e’ crisis en bij elke crisis zie ik helaas ondernemers ‘omvallen’ omdat ze simpelweg geen vet op de botten hebben.

Maar als je kijkt naar later, dan geeft een financiele buffer ook veel rust. Het zorgt ervoor dat je onbevangen kunt werken en genieten van je leven. En wie wil dat nou niet? Onbevangen werken betekent zonder stress werken en juist dan ben je op je allerbest naar je klanten. En dan trekt je juist (meer) klanten aan.

Met een goedlopend bedrijf kun je heel mooi een eigen vermogen opbouwen. Dat beteken dat je winst maakt en daarom is het belangrijk dat je je bedrijf aanstuurt op winst en niet op omzet. Het laat ook zien dat je op een professionele manier je bedrijf ‘runt’ en dat je bedrijf financieel gezond is.

Als we kijken naar een rijk leven, gaat het natuurlijk niet alleen om geld, maar ook om liefde, geluk, vertrouwen en innerlijke rijkom. Is dat allemaal in balans, dan voel je je heel rijk.

Ik zou zeggen: pak pen en papier en luister naar mijn podcast.

1 gedachte over “Podcast EP:89 Hoe kan je als ondernemer eigen vermogen opbouwen?”

  1. Weer een geweldig fijne podcast van Debbie Bernasco, zeker het beluisteren waard, enne…. luister ook naar de voorgaande 10…20 of misschien wel allemaal, wie weet kom je ook in de flow. Groetjes Paula

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco