fbpx

Wie zou jij echt zijn, zonder die façade?

Je bent van mij gewend dat ik vaak blog over een rijk leven: een vervuld leven, vol liefde, geld, geluk, succes, rijkdomsbewustzijn, innerlijke rust en vrijheid. Als dit allemaal in evenwicht met elkaar is, dan ervaar je rijkdom. Meestal schrijf ik over het uitblijven van succes, maar vandaag wil ik het met je hebben over wanneer je wél uiterlijk succes hebt, maar niet gelukkig bent. Dat voelt bepaald niet rijk!

Het lastigste is je te ontdoen van de verwachtingen van anderen.

En wat het ook zo verdomd lastig maakt, is dat we gewoon niet afgewezen willen worden. Door onze partner, familie, vrienden, netwerk of zakenrelaties. Ik noem dit ook wel de geconditioneerde maatschappij. Ondanks dat het misschien waar is dat anderen een beeld van ons hebben en dat we daaraan willen voldoen, willen we ze ook niet teleurstellen. Dat legt een druk op onze schouders,ook omdat we wellicht dingen voor een ander invullen.

Je kent ze wel, die stemmetjes: “ja, maar dadelijk denken ze…”

Verwachtingen

Ik zou nu makkelijk tegen je kunnen zeggen: “Ja, so what! Neem leiderschap over je leven en ga voor jezelf staan, ongeacht wat anderen van je denken”.

Maar ik hóór je denken: was het maar zo makkelijk. Hoe groter die druk op jou wordt, hoe minder gelukkig jij bent. Laten we eens aannemen dat je het goed voor elkaar hebt. Misschien heb je een waanzinnig goedlopende online business, ben je een selfmade man of vrouw,

CEO of heb je de familiezaak overgenomen. Maar nu ligt je hart daar niet meer. Je vuur is gedoofd en je voelt je steeds leger worden. Maar omdat jij denkt dat anderen dat van jou verwachten, ga je ermee door. En heel, heel misschien heb je wel een schijnwereld opgezet en leef je in een façade. Vanbinnen leef je steeds minder,maar van de buitenkant laat je wat anders zien…

Succes en toch armoede

Jij bent de mega succesvolle vrouw of man, loopt in mooie kleren, hebt geweldige vakanties, lacht vrolijk en hard – misschien net iets te hard – en je strooit in het rond hoe goed het met je gaat. Maar thuis kan je wel janken en misschien laat je dat zelfs niet eens aan je partner zien. Bang, omdat je denkt dat hij of zij dit niet van je verwacht.

Om alles weer goed te praten, geef je jezelf steeds weer een ultimatum om een besluit te nemen over of je zo verder gaat of niet.Maar op de dag zelf bijt je jezelf toe: nu even niet, ik denk er nog over na. Terwijl je het antwoord vanbinnen allang weet: je wilt niet meer zo verder. Je wilt je leven juist veranderen!

Waar ging het mis? Misschien nam je ooit een beslissing waar je niet achter stond, bijvoorbeeld met het overnemen van de zaak van je ouders. Of kreeg je succes met je passie en smaakte dat naar meer en meer en meer. Je zag je succes en je bankrekening groeien en wilde je onbewust bewijzen, omdat je toch nog bevestigd wilde zien dat je wel goed genoeg was. Maar met al dat succes dreef je af van jezelf, je gezin en je passie, en daarmee ook van je gevoel. Aan de ene kant voel je niets en aan de andere kant voel je je leeg of kan je elk moment in huilen uitbarsten. Je hebt succes en geld, maar je voelt je leeg en je ervaart armoede als het gaat om (zelf)liefde, geluk en vrijheid. En ik wed dat je daardoor niet echt geniet van je leven. Misschien weet je niet eens hoe dat moet…

Wake-up call

Ik heb dit ook allemaal meegemaakt, net na het overlijden van Karin. Het was mijn wake-up call, die me enorm veranderde. Ik besefte dat ik niet gelukkig was met datgene wat ik toen deed en ik ging een heel proces in. Ik voelde dat ik ergens naartoe werd getrokken, ook naar het spirituele. Ik wilde meer bewust leven en werken vanuit liefde en zingeving, je kunt het ook wel spiritualiteit noemen 😉 . En dat laatste… ik dacht echt dat mensen mij voor gek zouden verklaren. Ik, die zo ongelofelijk goed succesvol kon ondernemen, ging praten over spiritualiteit en over mensen coachen naar een Rijk Leven? Achteraf gezien wilden mensen alleen maar dat ik gelukkig was. Het maakte hun helemaal niet uit wat ik ging doen. Ze zeiden alleen maar: “Ga je hart achterna”. Ik weet heel zeker dat de mensen om je heen willen dat je gelukkig bent. Ze willen liever dat je gelukkig bent dan dat je iets doet met tegenzin of dat je veel geld op de bank hebt staan.

En nog iets: jij denkt dat ánderen verwachtingen van jou hebben, en misschien heb je een ietsiepietsie gelijk, maar het zijn vooral de verwachtingen die jij naar jezélf hebt, bang om anderen teleur te stellen.

Meer genieten

Blijf niet hangen in dingen die je niet gelukkig maken! Durf in ieder geval het besluit te nemen om hulp te vragen, zodat je je leven kunt veranderen in een gelukkig Rijk Leven. Ga voorbij de buitenkant, de status. Bevrijd je van diepgewortelde patronen die ervoor zorgen dat je niet voluit leeft, niet voor jezelf kunt staan. De angst voor afwijzing en er niet bij horen, is een sociale angst. We kennen hem allemaal. Maar naarmate het verlangen naar vrijheid in ons krachtiger wordt, wordt deze angst minder sterk. Laat de plaatjes van jezelf los, je bent niet meer dezelfde persoon als een aantal jaren geleden. Misschien wil je nu minder hard werken en je bevrijden van wat je jezelf hebt opgelegd. Dat betekent dat je voorbij status kijkt, naar de plek waar je vindt wat echt belangrijk voor jou is.

Misschien wil je jezelf toestaan om meer te genieten van het leven? Je hebt maar 1 leven…. Kies voor jezelf en een mooi Rijk Leven.

Groetjes, Debbie Bernasco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco