fbpx

Een kwetsbaar onderwerp: sexueel trauma en bevriezing. En wat de impact is op je leven en business

.

Seksueel trauma laat diepe sporen na in iemands leven en psyche. Het gaat gepaard met een schoktrauma, dat vaak beschreven wordt met de term ‘bevriezing’. Deze bevriezing gaat vaak hand in hand met dissociatie – het gevoel dat je uit je eigen lichaam treedt om te kunnen overleven in een overweldigende en ongewenste situatie.

De impact hiervan strekt zich ver uit – het raakt de kern van onze relaties, onze intimiteit en zelfs ons ondernemerschap. Trauma kan ervoor zorgen dat we ons afsluiten en onze levensenergie onderdrukken. Het maakt dat we uit verbinding raken met onszelf en dat we instinctief willen afstand nemen van een pijnlijke realiteit. En vergeet ook niet dat levensenergie de levenselixer is van Rijkdomsbewustzijn.

Deze afstand die we creëren heeft echter een grote invloed op ons leven. Het beïnvloedt de manier waarop we geven en ontvangen, en kan de stroom van onze interacties met anderen en met de wereld om ons heen bevriezen.

In deze video gaan we dieper in op het concept van bevriezing en dissociatie. Maar belangrijker nog, ik wil het hebben over de ‘meltdown’ – het proces van het ontdooien van deze bevroren emoties, van het aangaan van de pijn en het werken aan heling. Het is een reis die moed vraagt, maar ook een die bevrijdend kan werken en ons kan terugbrengen naar een leven vol verbinding en voldoening.Het gaat weer om voluit en zonder remmingen te leven.

Liefs Debbie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco