fbpx

6 simpele tips om winst te creëren

Winst laat zien hoe gezond je bedrijf is. Als ondernemer wil je dus winst maken. Niet alleen voor nu, ook voor later. Zodat je de vruchten kunt plukken van je ondernemerschap. Stel dat je met niets achterblijft, daar moet je toch niet aan denken? Misschien haal je nu wel je schouders op. Snap ik best, hoor. Maar wist je dat er heel veel ondernemers zijn die niet kunnen stoppen en door moeten werken tot hun dood? Dat kun je niet bepaald persoonlijke, emotionele en financiële vrijheid noemen, terwijl je waarschijnlijk juist om die redenen bent gaan ondernemen.
Om ook in de toekomst profijt van jouw bedrijf te hebben, heb ik een paar goede tips voor je. Maar eerst deel ik nog een tip met je die Tony Robbins mij ooit gaf. Deze heb ik heel goed in mijn oren geknoopt, want het is een gouden tip waarmee je goed geld kunt verdienen en megaveel winst creëren. En je weet het, hè: winst als opmaat voor financiële onafhankelijkheid.
Tony zei: “Je moet iets bieden wat een ander niet kan, dus zet jouw unieke talenten en de juiste waardevolle technieken die je collega’s niet hebben, in. Kijk naar de behoefte van je klant en zorg ervoor dat jij een oplossing biedt die simpel en logisch is. En omdat jij de enige bent die dit aanbiedt, kun je echt goede prijzen vragen.”
Oké, en nu mijn tips:
1. Creëer een aanbod dat nog niemand anders heeft aangeboden.
2. Reken een professioneel geloofwaardig tarief. Het moet recht doen aan de prestatie en het resultaat die je levert. Hoe meer waarde, hoe hoger je tarief.
3. Hanteer een goede marge, want dan kan je cash gaan stapelen. Als je van tevoren een begroting maakt, kun je je marge uitrekenen.
4. Zorg voor een professionele uitstraling (branding) die naadloos aansluit bij jouw meerwaarde en de ervaring die je hebt.
5. Geef minder uit dan wat er binnenkomt. Een inkoppertje, denk je? Je moest eens weten hoeveel ondernemers dit niet voor elkaar krijgen. Stuur je bedrijf dus aan op cijfers.
6. Creëer een winstgevend businessmodel. Los een probleem op voor velen met een hoge marge.

Ondernemers anno 2020 gaan voor het nieuwe winstgevend ondernemen. En dat betekent: opschalen, met de allerbeste service die je kunt bieden aan jouw fanbase. Jij mag gewoon supertrots zijn dat je goed geld verdient. Want met dat geld kun je op jouw beurt een prachtige bijdrage leveren aan je gezin, aan het geluk van anderen en aan de maatschappij. En zo is het cirkeltje weer rond. Mooi hè?

Wil jij ook winst creëren met je bedrijf,zodat je financieel onafhankelijkheid voor jezelf creëert, stuur mij dan een mail naar debbie@bernasco.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco