fbpx

Podcast EP: 74 Wat elke ondernemer zou moeten weten over succes en winst, maar wat bijna niemand je leert


.
Je ziet al helemaal het voor je, je voelt het en je kunt het zelfs bijna aanraken: een heel mooi winstgevend bedrijf. Want dat is wat je wilt. En toch… breek je niet door. Het blijft steeds buiten handbereik. Waarom? Waarom krijg je niet voor elkaar wat je heel graag wilt bereiken? Jouw visualisatievermogen is prima, daar ligt het niet aan. Maar waar dan wel?
Dat wat jouw succes tegenhoudt, zit niet aan de buitenkant, maar vanbinnen. Het zijn jouw innerlijke stemmetjes en blokkades. Of ze nou hard roepen of fluisteren, ze ondermijnen continu jouw pogingen om succesvol te worden, hoeveel wilskracht je ook hebt. Je (onbewuste) gedachten bepalen jouw gedrag. Dit is wat ik bedoel met wat ik altijd zeg: Succes start van binnenuit.
Jarenlang heb ik ondernemers naar winstgevend ondernemerschap gecoacht. De focus lag vooral op marketing en ondernemerschap, maar gaandeweg begon ik iets in te zien. Namelijk dat het ondernemerschap een spiegel is voor je opvoeding en hoe bepalend deze is voor hoe je in het leven staat. Jouw succes, winst en geluk zijn een reflectie van je binnenwereld. Ja, ook geluk, want wat heb je aan winst als je niet gelukkig bent?
Als je jouw situatie wezenlijk wilt veranderen, wordt het tijd dat je begrijpt dat we allemaal in meer of mindere mate gedrag ontwikkeld hebben dat het moeilijk maakt om succes te creëren. Of, als dat wél gelukt is, het vol te houden.
Succes en gedrag gaan samen op.

We hebben soms gedrag ontwikkeld dat het moeilijk maakt om succes te creëren of vol te houden. Dit heeft mij jarenlang beziggehouden. Toen ik een bureau in marketing en business-strategie had, zag ik hoe de mensen met wie ik werkte in de zakenwereld, zich gedroegen. Op een dag viel bij mij het kwartje. Ik zag dat succes en winst grotendeels wordt bepaald door gedrag. Toen ik me dat realiseerde, ontstond het roze olifant-effect; ik zag overal artikelen verschijnen over dat ondernemen voor 80% mindset is en voor 20% de juiste marketing- en ondernemersskills.
Tijdens mijn Mental Coaching-opleiding, intrigeerde het me dat het ondernemers niet lukte om door te breken, ook al hadden zij een marketingachtergrond. In mijn onderzoek hiernaar, ontdekte ik dat de oorzaak van gedrag enorm bepalend is voor je succes en heel diep ligt, namelijk in je opvoeding en familiegeschiedenis. We erven een heel familieverhaal van twee kanten, vader en moeder. En dat zit niet alleen in je onderbewuste, maar zelfs in je DNA. Je kunt je misschien voorstellen hoeveel invloed dat heeft op je gedachten, gedrag en emoties. Er zijn maar weinig ondernemers die dit weten, terwijl ze zich wél afvragen hoe het komt dat ze geen succes en winst behalen.

3 gedachten over “Podcast EP: 74 Wat elke ondernemer zou moeten weten over succes en winst, maar wat bijna niemand je leert”

  1. Beste Debbie, herkenbaar weer door je postcast het besef gekregen hoe sterk m’n stemmetjes zijn. Zou graag wat tips ontvangen om er al mee aan de slag te gaan om het los te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco