fbpx

Podcast 114 – De levende erfenis van trauma

 

Onverwerkte traumatische ervaringen van onze ouders en voorouders kunnen leiden tot de heractivering van traumaresponsen.

Maar het stopt daar niet.

Deze traumaresponsen kunnen zelfs erfelijk zijn. Het kan soms verwarrend zijn om te begrijpen waar bepaalde gevoelens zoals angsten, financiële blokkades, schaamte, woede of verdriet vandaan komen.

Veel aspecten van ons leven – van onze zakelijke beslissingen tot onze persoonlijke reacties – kunnen bepaald worden door onverwerkt trauma, of dit nu uit ons familieverleden komt of voortvloeit uit onze eigen onverwerkte ervaringen.

Een vraag die vaak opkomt, is waarom ons verlangde rijke leven niet tot stand komt.

In deze podcast deel ik het voorbeeld van een cliënt die ik recent gecoacht heb. Je zult merken hoe het trauma van haar grootmoeder een enorme impact op haar leven heeft gehad.

 

 

5 gedachten over “Podcast 114 – De levende erfenis van trauma”

 1. Hallo, ik heb heel aandachtig geluisterd naar je podcast (De Levende Erfenis).
  Ik denk daarbij: een gebeurtenis of een trauma is voor iedereen anders, er zijn nooit 2 identieke situaties.
  Na een eerste fout gemaakt te hebben ten koste van jezelf ben je dezelfde persoon niet meer.
  Je maakt dat het zich niet herhaalt, of het kan zich niet meer herhalen.
  Tenslotte neemt iedereen zijn geheim mee in zijn graf! Zó is het.
  #podcast 114.

 2. engels gwendolina

  beste , ik heb al jaren schuldgevoel en angsten en ook moeilijke relatie en dat gaat maar door ook met de kinderen . En ik bedoel het allemaal zo goed en ben heel zorgende . ik ben ook heel moe . bij wijze van spreken ben aan het overleven .ik heb ook al proberen in het verleden te duiken maar ik kan niks terug vinden er wordt ook niks verteld ,moeilijke relatie met ons moeder zeg maar geen ,alles wat ik onderneem lukt niet krijg er geen verbinding mee , en over haar moeder weet ik bitter weinig .ik wordt in augustus 60 jaar en er is al zoveel verloren tijd overheen gegaan . Podcast 114

 3. Wat een prachtig maar o zo lastig verhaal waarin ik wel dingen van mijzelf herken. Heel bijzonder om naar te luisteren. #podcast 114

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco