fbpx

Podcast 115 – 3 boekentips over trauma

De Drie Boeken Die Mijn Ogen Openden: Een Reflectie

Hieronder heb ik de boeken nog in het kort beschreven. Ook heb ik links toegevoegd waar je de boeken kunt bestellen.

In mijn recente podcast sprak ik over drie boeken die diepe indruk op mij hebben gemaakt. Terwijl de zomerzon langzaam onderging en ik twee van deze boeken las, werd ik overweldigd door de kracht van woorden en de impact van verhalen. Hier is een korte reflectie over elk van hen:

Als het lichaam nee zegt” door Gabor Maté
Over het Boek: De westerse arts Gabor Maté verkent de link tussen onderdrukte emoties, stress en de verschillende ziekten die het lichaam kan ontwikkelen als gevolg daarvan.
Persoonlijke Reflectie: Dit boek was meer dan alleen een leerervaring voor me. Maté’s woorden inspireerden mij om de Chinese geneeskunde te verkennen en te begrijpen hoe lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Als je geïnteresseerd bent in de diepere connecties tussen geestelijke gezondheid en fysieke welzijn, is dit een must-read.

“Het bevuilde nest” door Jose Al
Over het Boek: Jose Al onthult een hartverscheurend waargebeurd verhaal over generationeel trauma binnen een welgesteld gezin. Het boek is opgedeeld in delen waarin eerst het verhaal van een getraumatiseerde vrouwelijke arts wordt verteld, gevolgd door uitleg over de oorsprong van dit soort trauma’s, en eindigt met behandelingsopties.
Persoonlijke Reflectie: Het was verreweg het meest intense boek van de drie. De realiteit van verborgen pijnen en onverwerkte trauma’s binnen een gezin schudde me wakker. Waarom dit boek mij zo heeft geraakt, bespreek ik uitgebreid in mijn podcast.

Ontwikkelingstrauma helen
Over het Boek: Het boek werpt licht op hoe ontwikkelingstrauma’s invloed hebben op ons zelfbeeld en onze eigenwaarde. Het verkent de overlevingsmechanismen die we ontwikkelen in reactie op overweldigende ervaringen.
Persoonlijke Reflectie: Dit boek was mijn absolute favoriet. Als iemand die gespecialiseerd is in karakterstructuren en overlevingsmechanismen, was het verrijkend om te zien hoe trauma’s, groot of klein, vorm geven aan ons leven en zelfs aan onze zakelijke ondernemingen.
Deze drie boeken hebben niet alleen mijn ogen geopend voor de diepten van de menselijke ervaring, maar ze hebben me ook geholpen mezelf en anderen op een dieper niveau te begrijpen. Of je nu op zoek bent naar zelfreflectie, professionele groei, of simpelweg een goed boek, ik zou aanraden ze een voor een op te pakken. En als je mijn gedetailleerde gedachten over elk van deze boeken wilt horen, luister dan zeker naar mijn podcast!

3 gedachten over “Podcast 115 – 3 boekentips over trauma”

  1. Zo geweldig en waardevol dat je je kennis deelt.
    Je podcast geeft altijd weer toegevoegde waarde aan mijn eigen proces en ontwikkeling.

    Je liefde voor je levenswerk is voelbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco