fbpx

Podcast EP 82 Falen en succes


.
Ik wil je blijven inspireren met diverse thema’s in deze bijzondere tijd waarin het coronavirus ons (werk)leven in de greep houdt.

Thema van deze podcastblog is faalangst. Veel ondernemers hebben last van faalangst bij het ondernemen. En sommigen hebben daar meer last van dan anderen.
Soms is het duidelijk waar het vandaan komt, maar soms heb je angsten van je ouders overgeërfd en dan zit het diep in je onderbewuste. Achter de gedachte van falen zit de gedachte van ‘je niet goed genoeg voelen’. Je bent bang om fouten te maken, dat je het in de ogen van anderen misschien niet goed doet.

Ondernemers met faalangst zijn vaak streng voor zichzelf en hebben last van een laag zelfbeeld. Continu ben je in je hoofd bezig om jezelf en je prestaties te beoordelen. Maar ook hoe je bij anderen overkomt, want je voelt je onzeker over wat je zegt en doet. Faalangst kan het bij jou helemaal overnemen in het ondernemerschap. Het belemmert je in je dagelijks functioneren, maar ook in de acties om van je bedrijf een succes te maken.

Met faalangst komt een Rijk Leven steeds verder van je vandaan te staan, juist ook omdat je hart is gesloten. Je kunt je niet met jezelf, je business en klanten verbinden….én wellicht ook onvoldoende met je partner en kinderen.

In mijn nieuwe podcast nodig ik je juist lekker uit om te falen. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig met bovenstaande, maar weet dat je van falen sterker en krachtiger wordt. Fouten maken is onderdeel van je leerproces en groei. Het is niet erg om fouten te maken. Daar leer je van. Je hoeft daar geen angst voor te hebben. En vraag jezelf eens af: wat mis je nu als je zo gebukt gaat onder het falen?

DOWNLOAD HIER DE VRAGEN/OEFENING OVER FALEN.

Ik wens je veel luisterplezier!

5 gedachten over “Podcast EP 82 Falen en succes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco