fbpx

Afstemming van lichaam, geest en business

Wanneer je je vrij voelt, je eigen pad van succes bewandelt, in je kracht staat en je volledige potentieel benut, kan het niet anders dan dat je zelfvertrouwen en rijkdom ervaart en dat is een heerlijke energie. Met dit gevoel kun je zonder enige belemmering in je grootsheid en groots denken stappen, zonder dat je je afvraagt wat een ander daarvan vindt. Je bent in het hier en nu en je volledig bewust van je eigenwaarde en zelfwaardering, helemaal klaar om te gaan staan voor jouw succes. En in wat voor tijden we ook leven, je voelt die innerlijke vrijheid wat jou krachtig en zelfverzekerd maakt, zonder dat je opgeblazen overkomt. Je lichaam, geest en business zijn volledig op elkaar afgestemd en er is geen weerstand meer. Die is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Afstemming?
De meerderheid van de ondernemers heeft er echter geen idee van dat de verbinding tussen lichaam, geest en business iets te maken heeft met de mate waarin ze succesvol zijn. Ze kijken naar hun leven en business met de ‘oorzaak en gevolg’-gedachte en begrijpen totaal niet waarom ze maar geen succes creëren, terwijl ze over waardevolle kennis beschikken en bijna alle marketingtechnieken uit hun hoofd kennen. Het probleem is dat ze voorbij gaan aan iets heel essentieels, namelijk het volgende:
Als lichaam, geest en business niet op elkaar zijn afgestemd, kun je angsten, belemmeringen, overtuigingen, een diepgewortelde schaarste-mindset en geldblokkades ervaren. Zoals Newton en Einstein hebben aangetoond, is alles energie en bij energie werkt het zo: soort zoekt soort. Voel je je negatief, dan trek je negatieve situaties aan en voel je je (dus ook als ondernemer) positief, dan trekt je positieve klanten aan. Alles heeft een trilling en trillingen met dezelfde frequentie zoeken elkaar op. Zo simpel is het in feite.
Jouw buitenwereld weerspiegelt jouw binnenwereld; jouw gedachten die aangestuurd worden door emoties. Het is allemaal energie. Daar komt mijn gevleugelde uitspraak vandaan: “Als je je niet rijk voelt, zal je nooit rijkdom creëren in je leven”.

Zitten emoties in je hoofd?
Nee, die liggen opgeslagen in je lichaam, als bevroren energie die je als pantsering terugziet in je in lichaam. Dit is je beschermingsmechanisme dat je gedachten negatief of positief aanstuurt en wat eerst getransformeerd zou moeten worden. Je begrijpt dat als je alleen werkt aan je mindset, je uiteindelijk weer een terugval zult krijgen. Werken aan de mindset doe je vanuit je wilskracht. Maar daar red je het niet mee, dat heeft dus ook niet zoveel zin. Als je het holistisch bekijkt, dan ga je uit van 5 lagen, lagen die wij allemaal bezitten. We noemen dit ook wel het energetisch lichaam: mentaal, fysiek, energetisch, spiritueel en emotioneel. Wanneer een of meerdere niet in balans zijn, heeft dat effect op je gehele gezondheid, op elk niveau in je leven, dus ook in je business.

Succes
Misschien herken je het wel, dat je van bussinesscoach naar businesscoach loopt? Op zich heel goed, want ik vind dat je altijd gecoacht dient te worden, zodat je uitgedaagd wordt en iemand jou spiegelt om beter te worden. Maar als je van coach naar coach loopt omdat je succes keer op keer uitblijft, zou je eens kunnen overwegen om naar een businesscoach te gaan die in elk geval innerlijk werk doet, technieken beheerst om blokkades te ontwortelen en bouwt aan een goede mindset en eventueel een business. Zodat je een positieve mindset en rijkdomsbewustzijn blíȷ́ft behouden.

Ook vind ik dat iedere goede coach die aan de blokkades van de klant wil werken, absoluut lichaamswerk zou moeten doen. Nou is lichaamsbewustzijn en ‘luisteren naar je lijf’ in de huidige maatschappij een onderontwikkelde en ondergewaardeerde vaardigheid, maar ze beïnvloeden je psyche direct. Het transformeren van je blokkades in je lichaam is een natuurlijke tranquilizer. Het geeft je rust en diep vertrouwen om te ondernemen, omdat je overlevingsmechanisme en de bijbehorende stemmetjes worden geëlimineerd.
We herkennen allemaal wel die interne criticus en de paniek en stressreacties die kunnen toeslaan omdat je door je schaarstemindset wordt overmand. Hoe rustiger je lichaam en geest zijn en hoe meer vertrouwen je hebt, hoe meer overvloed en succes je in je business gaat creëren. Dit is ook een van de redenen dat ik, als ik met mensen aan een winstgevende business werk, naast alle andere technieken ook yoga-oefeningen geef. Door de fysieke oefeningen en een rustige ademhaling breng je lichaam, geest en business in balans en ga je meer zelfliefde en eigenwaarde voelen. Heb je enig idee wat voor impact dát heeft op je ondernemerschap?
Als jij werkelijk succes wilt krijgen, dan zijn dit wat mij betreft de enige logische stappen:
1. Bekijk (met je coach) waar de emoties liggen opgeslagen
2. Ontwortel en transformeer de blokkades uit je lichaam
3. Bespreek de emoties en verwerk deze
4. Bouw aan een goede mindset
5. En zo nodig, werk (met je coach) aan een winstgevende business

Klaar met die schaarste-mindset?
En klaar voor leven in volledig rijkdomsbewustzijn, acties vanuit een natuurlijk vertrouwen en balans en een werkelijk succesvolle business? Wil jij je nu echt je blokkades achter je laten en volledige potentieel benutten, zodat je een mooie business en financiële buffer opbouwen, voor nu en later? Mail me dan op debbie@bernasco.nl

1 gedachte over “Afstemming van lichaam, geest en business”

  1. Wat een mooie blog Debbie. Het stukje balans tussen lichaam geest en vertrouwen dat raakt mij diep. Ik ben meer in mijn kracht gaan staan als ondernemer en meer vertrouwen in wat ik doe in een ontspannen staat van zijn. Ben liever en zorgzamer voor mezelf. Meer in rust en luisteren naar mijn lichaam. Dankjewel voor een geweldige blog. Leest lekker weg en hoe anders…. zo onderneem jij ook! Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco