fbpx

Trauma is tegenwoordig het nieuwe businessmodel ;(

In de stilte van mijn twijfels, vroeg ik me af: “Moet ik dit delen?”

Uiteindelijk besefte ik dat het niet mijn ego was dat sprak, maar een verlangen om mijn mening te delen.
Als een internationaal geregistreerd en gecertificeerd Holistisch Traumaloog met zeven jaar studie op trauma – en nog steeds studerende en bestuderende- voel ik een diepe verantwoordelijkheid om dit onderwerp met alle integriteit te benaderen.
Trauma is tegenwoordig het nieuwe businessmodel, waarbij eerst businesscoaching het populaire pad was.

Maar een driedaagse traumacursus of een ademhalingsworkshop/training maakt je geen expert in trauma. Het is een complex probleem dat niet zomaar wordt opgelost met ademhalingsoefeningen.
Sterker nog, deze kunnen iemand met bevriezing als traumarespons verder in hun trauma brengen en zelfs flashbacks veroorzaken.
Trauma is meer dan alleen praten. Het is een lichamelijk proces dat aandacht en zorgvuldigheid vereist.
We moeten de moed hebben om dit onder ogen te zien en om het gesprek te beginnen met respect voor ieders ervaringen.

Het vinden van een goede Lichaamsgericht traumatherapeut kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het proces:

Kwalificaties en kennis: Zorg ervoor dat de therapeut gecertificeerd én erkend is door een beroepsvereniging en dat ze specifieke ervaring en opleiding hebben in traumabehandeling. Vraag ook naar hun begrip van het zenuwstelsel en hoe trauma dit beïnvloedt. Een therapeut moet bijvoorbeeld begrijpen hoe trauma chronische stressreacties kunnen laten ontstaan.

Specialisatie: Zoek naar therapeuten die gespecialiseerd zijn in het soort trauma dat je hebt meegemaakt. Niet alle therapeuten hebben ervaring met alle soorten trauma, dus het is belangrijk om er een te vinden die ervaring heeft met wat jij specifiek hebt meegemaakt of waar jij tegen aanloopt.

Behandelaanpak: De therapeut moet bekend zijn met technieken voor het reguleren van het zenuwstelsel en uit een staat van hyperarousal of dissociatie te komen. Dit kunnen methodes zijn zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (emotional freedom techniek) IFS (Internal Family System), Lichamelijke traumareleasing, of andere traumagerichte cellulaire benaderingen.

Persoonlijke klik: Een traject is een persoonlijk proces, en het is belangrijk dat je je comfortabel voelt bij de Traumaloog/Coach/Therapeut. Je moet je veilig voelen om je gedachten en gevoelens te delen. Het kan handig zijn om een eerste afspraak te maken om te zien of je een goede klik voelt.

Reviews en aanbevelingen: Zoek online naar beoordelingen van de therapeut, of vraag aanbevelingen van vertrouwde vrienden, familieleden of andere professionals. Dit kan je een beter idee geven van de ervaringen van andere patiënten met die therapeut.

Mijn specialisatie is generationeel en vroegkinderlijk trauma, daar valt overigens ook de moeder- en vaderwond onder. Ik heb voor deze beide gekozen omdat ik vind dat je het heel dicht bij jezelf mag houden. Dus buiten mijn kennis, ervaring en wijsheid over generationeel en vroegkinderlijk trauma, heb ik dit zelf ook meegemaakt. Ik kom uit een welgesteld gezin, waar een verborgen gezinstrauma heeft afgespeeld. Ons leven is al merendeels bepaald door generationeel trauma, we worden geboren met een blueprint en we dragen cellulair veel onverwerkt trauma van onze (voor)ouders. Dit zorgt ervoor dat er veel dingen uitblijven in ons leven op het gebied van een rijk leven.

Ik richt me specifiek op ondernemers. Na het verkopen van mijn eigen bedrijven en het starten van businesscoaching, was ik gefascineerd door de uitdagingen die veel ondernemers tegenkwamen bij het bereiken van succes. Door deze fascinatie ben ik opnieuw gaan studeren en heb ik ontdekt dat veel van deze uitdagingen terug te voeren zijn op vroegkinderlijk en generationeel trauma, waaronder de moeder- en vaderwond, en hechtingstrauma.

In mijn ervaring worstelen veel ondernemers met gevoelens van ontoereikendheid, aanpassing, zich klein maken of een gebrek aan eigenwaarde in relatie tot succes. Deze gevoelens zijn vaak gerelateerd aan de moeder- en vaderwond, en hechtingstrauma, wat allemaal onderdeel is van ontwikkelingstrauma. Ook de schaarstemindset, een angst voor tekorten, is een veelvoorkomend probleem onder ondernemers. Het is mijn ervaring dat deze mindset vaak wordt overgedragen door cellulaire patronen, met name via de vrouwenlijn.

Daarom is mijn coaching gericht op het creëren van ‘een rijk leven’ voor ondernemers. Dit gaat verder dan alleen financiële rijkdom. Een rijk leven betekent rijkdom op alle vlakken van je leven, inclusief liefde, geluk, gezondheid, succes en welvaart. Ik geloof dat geld een belangrijk onderdeel is van het ondernemerschap, maar het is slechts een onderdeel van een groter geheel. Mijn doel is om ondernemers te helpen overvloed te creëren in elk aspect van hun leven, terwijl ze de traumatische patronen die hen tegenhouden, waaronder generationeel trauma (overgeërfd trauma), moeder- en vaderwond, ontwikkelingstrauma, hechtingstrauma, ontwortelen.

Wat jij of je (voor)ouders hebben meegemaakt… We can have it all!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

strategiegesprek

GRATIS STRATEGIEGESPREK
met Debbie Bernasco